Nieuwe bekerstunt De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Nieuwe bekerstunt

Feest Beloften Anderlecht
De Leuvense Beloften hebben zich maandagavond in Neerpede geplaatst voor de halve finale van de beker van België. Ze klopten RSC Anderlecht na strafschoppen. In die halve finale wacht KAS Eupen.

In het openingskwartier waren de Leuvenaars wat onder de indruk. Logisch ook, als je het moet opnemen tegen misschien wel de beste Beloftenploeg van het land. De bezoekers tekenden wel voor het eerste gevaar van de partij. Laes zette voor van op links, Raemaekers schoof maar net naast aan de tweede paal.

Raemaekers

Enkele minuten later pakte Amenga uit met een voetveeg op een poging van dichtbij van Mehanovic. Iets voorbij het kwartier probeerde Bambi het van ver. Zijn schot zeilde een metertje naast doel. Tien minuten voor de rust dook Mehanovic opnieuw op voor Amenga. De Brusselse spits besloot voorlangs. Wat later knalde Lemti over doel, nadat Patris zich goed had doorgezet. Net voor de rust kon niemand bij de voorzet die Gayé verstuurde van op rechts.

Vroeg in de tweede periode stak de net ingevallen Kyere een eerste keer de neus aan het venster. Irakoze stak perfect binnendoor, Kyere pakte goed mee en zag zijn schot in extremis afgeblokt in hoekschop. Halfweg de tweede helft probeerde Mehanovic het nog eens van dichtbij, Amenga pakte knap.

Irakoze

Een kwartier voor affluiten, kopte Bambi goed door tot bij Kyere. Die kon afdrukken, maar vond de Anderlecht-doelman op zijn weg. In de slotfase creëerden beide ploegen nog een uitstekende kans. Eerst knalde Suray via Amenga tegen de deklat. Wat later kon Bambi net niet goed afdrukken in de zestien.

Laes

Strafschoppen dan maar. Daarin ontpopte Amenga zich tot de grote held. Hij stopte twee van de vier penalty’s. Lemti, Beeckaert, Raemaekers en Kyere bleven ijzig kalm en zetten hun elfmeter wel om. Oud-Heverlee Leuven dus door naar de halve finale. Daarin bekampt het KAS Eupen.

Max Amenga