Hendrickx: “We hadden bewust niet getraind op strafschoppen”

Joost Hendrickx
De Leuvense Beloften stuntten maandagavond nog maar eens in de beker van België. De jongens van coach Joost Hendrickx lagen, op het openingskwartier na, nooit onder tegen RSC Anderlecht. In de strafschoppenreeks pakte Amenga twee penalty’s.

- De Leuvenaars schakelden RSC Anderlecht uit op eigen terrein.
- Max Amenga ontpopte zich in de penaltyreeks tot held van de wedstrijd.
- Een erg trotse Hendrickx kijkt al uit naar de halve finale tegen KAS Eupen, maar waarschuwt voor onderschatting.

“We hadden bewust niet getraind op penalty’s”, knipoogt een gelukkige coach Hendrickx nadat OH Leuven zich met strafschoppen had geplaatst voor de halve finale van de beker van België. RSC Anderlecht was er in 90 minuten niet in geslaagd om de Leuvense doelman in verlegenheid te brengen.

Louis Patris

“In het openingskwartier lagen we duidelijk onder”, klinkt het eerlijk bij de Leuvense coach. “Je zag dat een aantal jongens erg nerveus speelden en wat onder de indruk waren van de omstandigheden. In die fase van de wedstrijd herkende ik mijn ploeg niet. Maar gaandeweg hebben we ons in de partij geknokt.”

We wisten dat Max Amenga een echte penaltypakker is. Joost Hendrickx

“We hadden vooraf afgesproken om heel hoog druk te zetten en zo Anderlecht te verrassen. Dat is aardig gelukt, denk ik. Tijdens de rust hebben we ook wat zaken bijgesteld. In de tweede helft speelden we erg goed. Ik ben onwaarschijnlijk trots op de jongens. Dit Anderlecht heeft in elke geleding heel veel kwaliteit lopen.”

Max Amenga

In de halve finale wacht een verplaatsing naar KAS Eupen. Een ploeg die Oud-Heverlee Leuven vrij goed kent. In de groepsfase van de beker wonnen de Leuvenaars in de Oostkantons met 1-2. Net daar schuilt het gevaar. “We mogen nu niet denken dat de weg naar de finale openligt”, waarschuwt Hendrickx. “Eupen is een erg sterke ploeg. We zullen op ons best moeten zijn om die jongens te verslaan.”

Feestje Anderlecht

Eerst volgen de twee resterende wedstrijden in de competitie voor de Leuvense Beloften. De partijen tegen KSV Roeselare en AFC Tubize zijn zeker haalbare kaarten. “Wij mogen niets laten liggen en moeten hopen dat KV Mechelen nog een steekje laat vallen.” Als dat scenario zich zou afspelen, vieren de Beloften feest. Alweer.