Mariman nieuwe Academy Manager OHL

GV King Power at Den Dreef Stadion
Oud-Heverlee Leuven heeft Henk Mariman aangesteld als nieuwe Academy Manager. Henk Mariman zal de volledige jeugdopleiding onder zijn hoede nemen. Hij zal rapporteren aan Technisch Directeur Wim De Corte.

Henk Mariman heeft enorm veel ervaring opgedaan in vergelijkbare rollen in België en in het buitenland. In zijn periode als Academy Manager bij Germinal Beerschot en Club Brugge heeft hij veel talenten helpen doorstromen van de Academy naar de A-kern. Henk werkte twee seizoenen als Technisch Directeur bij Club Brugge, voor hij een sabbatjaar nam. Tijdens dat sabbatjaar reisde hij de wereld rond, op zoek naar best practices binnen jeugdopleiding. Sinds 2013 werkt hij als senior consultant voor de firma Double Pass. Dat deed hij voor voetbalclubs, waarbij zijn focus lag op de jeugdopleiding.

Peter Willems, CEO van Oud-Heverlee Leuven, is opgetogen dat hij Henk Mariman kan aankondigen als nieuwe Academy Manager. “Deze aanstelling onderstreept de ambitie van Oud-Heverlee Leuven om te blijven investeren in de jeugdopleiding en onze positie bij de beste jeugdopleidingen van België te bestendigen. Daarnaast willen we samen met de nieuwe Academy Manager de ontwikkeling van spelers vanuit de jeugdopleiding naar het eerste elftal beter uitbouwen. We hebben er het volste vertrouwen in dat Henk Mariman nieuwe knowhow en expertise zal bijbrengen om de clubdoelstellingen te verwezenlijken.”

Henk Mariman: “Ik kijk ernaar uit om mijn rol van Academy Manager op te nemen bij Oud-Heverlee Leuven, een club met de ambitie om een van de beste jeugdopleidingen in België te blijven en deze nog te versterken. Dit is een mooie uitdaging voor mij om mijn rol te spelen in de verdere ontwikkeling van de OHL Jeugdopleiding en om de beste jeugdspelers te vormen tot volwaardige spelers op het hoogste niveau.”