Euvrard: “We moeten het nu afmaken”

Vince Euvrard
Vrijdagavond zou een gelijkspel voor één keer bijna even zoet smaken als een overwinning. Als de Leuvenaars één puntje pakken in het Stade Leburton, verzekeren ze zich immers van het behoud. Euvrard en Co. mikken op Tubize toch op de drie punten. Zoals ze dat eigenlijk altijd doen.

- OH Leuven kan vrijdag het behoud afdwingen in de Proximus League.
- Euvrard speculeert niet op een gelijkspel, maar wil vol gaan voor de drie punten.
- Tubize moet dan wel winnen, de Leuvense coach verwacht niet dat de Waals-Brabanders alles zullen opengooien vanaf de eerste minuut.

Vince Euvrard

“We gaan elke wedstrijd voor de overwinning. Dat gaan we vrijdag tegen Tubize opnieuw doen”, klinkt het resoluut bij Vince Euvrard. “Als we achteraf vrede moeten nemen met een gelijkspel, dan doen we dat. Maar we gaan vooraf nooit voor een punt, we spelen altijd om te winnen.”

De voorbije weken pakte Oud-Heverlee Leuven 14 op 21. Op dat elan wil Euvrard verdergaan in de laatste twee wedstrijden van Play-off 3. “We hebben de voorbije weken bewezen dat de thuisnederlaag tegen Tubize een accident de parcours was. Uiteraard hebben we nog dingen geleerd uit die partij. Maar dat doe je in principe in elke wedstrijd. We kennen ondertussen elke tegenstander door en door. Dus op dat vlak zitten we wel goed.”

Vince Euvrard

De kloof van vijf punten op AFC Tubize lijkt groot en zou eventueel voor wat decompressie kunnen zorgen bij de Leuvenaars. Euvrard glimlacht: “Ik zit toch liever in onze situatie dan in die van Tubize. Iedereen weet wat ons te doen staat. We moeten het nu gewoon afmaken. Dit mogen we niet meer laten schieten. Daar is iedereen zich ook wel van bewust. Als niet iedereen op niveau is, kan het altijd fout lopen. Dat hebben we gezien, thuis tegen Tubize”, waarschuwt de Leuvense coach voor overdreven optimisme.

Vrijdag wacht ons een finale. We mogen het nu niet meer laten schieten. Vince Euvrard

De Waals-Brabanders moeten vrijdag koste wat kost winnen in eigen stadion. Doen ze dat niet, bezegelen ze hun eigen lot. Euvard denkt nochtans niet dat Tubize uitgesproken aanvallend voor de dag zal komen vrijdagavond. “Geen enkele ploeg gooit alles open vanaf de eerste minuut. Ik verwacht toch wel wat aftasten in de openingsfase. Tubize wil winnen, maar dat willen wij ook. We zien vrijdag wel hoe het afloopt.”

Vince Euvrard

De partij tegen Tubize volgt al snel na de thuisoverwinning tegen KSV Roeselare. De Waals-Brabanders hebben twee extra dagen om te recupereren en de partij tegen OH Leuven voor te bereiden. Euvrard vindt dat geen probleem. “Het is voor ons een korte week in de aanloop naar de wedstrijd tegen Tubize, maar zeker niet té kort. We hebben genoeg recuperatietijd om fit en fris aan de aftrap te komen.”

“De partij van vrijdag is voor ons een echte finale. Elf weken geleden zijn we hier aangekomen met de missie om OH Leuven in de Proximus League te houden. Vrijdag kunnen we dat doel in één wedstrijd behalen. Net dat maakt het een finale voor ons. We mogen het nu gewoon niet meer laten schieten.”

Vince Euvrard

De Leuvense coach kan, op Kapustka, Gorius en Diedhiou na, vrijdag uit zijn volledige kern putten. “De andere jongens zijn fit en klaar voor de strijd”, zegt Euvrard. Positieve keuzestress dus voor de Leuvense coach. Die zit daar echter niet mee. “Wij zullen de beslissingen nemen die nodig zijn om het team vrijdag aan winst te helpen.”