Behoud verzekerd in openingskwartier

Elliott Moore & Thomas Henry
Het behoud was al snel verzekerd voor OH Leuven in het Stade Leburton. In de openingsminuten van de partij zette Henry de Leuvenaars op voorsprong met een buffelstoot. Hubert verdubbelde de Leuvense voorsprong al op het kwartier. In het slotkwartier viel Tubize met tien man, na de rode kaart voor Lee. Hirst zette de kers op de taart met een knap derde Leuvens doelpunt.

De bezoekers begonnen aan de wedstrijd met een voorsprong. Al in de derde minuut buffelde Henry een voorzet van Aguemon voorbij doelman Defourny. Op het kwartier tekende Hubert voor de 0-2. Hij trapte een strafschop tegen de netten, na handspel van Garlito in de zestienmeter.

David Hubert

Het tweede kwartier van de partij leverde geen uitgespeelde doelkansen op. Net voorbij het halfuur kon Henry net niet goed afdrukken in de zestien, na een goeie voorzet van Aguemon. Tien minuten voor de rust hadden zowel Henry als Tshimanga de 0-3 aan de voet op alweer een goeie flankbal van Aguemon. Beide spelers konden net niet binnenduwen.

Meteen na de rust zette de thuisploeg meer druk. Toch was het eerste gevaar in de tweede periode van de bezoekers. Henry stak goed door voor Aguemon. De Leuvense winger besloot een metertje over het doel van Defourny. Verder dan een schotje van Lippini en een knal over doel van Schuster kwam Tubize niet.

Koen Persoons

Twintig minuten voor affluiten, mikte de ingevallen Rosenthal een metertje naast het doel van Henkinet. Een kwartiertje voor tijd kreeg Lee een rode kaart omdat hij te zwaar inging op Kotysch. In de slotminuten zette Hirst de 0-3 eindstand op het bord, na een knappe individuele actie.

Belangrijkste moment
Een buffelstoot van Henry, op aangeven van Aguemon, zette de bezoekers al in de derde minuut op weg naar het behoud in de Proximus League.

Man van de match
Aguemon trok zijn goeie prestatie van vorige week gewoon door in het Stade Leburton. In de openingsminuten lag hij met een goeie voorzet aan de basis van de 0-1. Nadien bleef hij de volledige eerste helft voor paniek zorgen in de defensie van de Waals-Brabanders met zijn knappe acties en dito voorzetten. Na de rust kwam Yanick minder in het stuk voor omdat zijn ploeg wat achteruit moest.

Yanick Aguemon

Binnenkort
Vrijdagavond sluit OH Leuven het seizoen thuis af tegen Lommel SK. Beide ploegen zijn al gered, maar zullen waarschijnlijk onderling uitmaken wie Play-off 3 wint.