Op één puntje van titel De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Op één puntje van titel

Kyere en Sula
OH Leuven won maandagavond zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 van KSV Roeselare. Zo sloten de Beloften hun thuiscampagne af zonder één nederlaag. Leider KV Mechelen ging met 2-0 onderuit op het veld van Lommel SK. Als de Leuvenaars één puntje pakken tegen AFC Tubize, verlengen ze hun titel.

- De Leuvense Beloften namen maandag de maat van KSV Roeselare.
- Gur en de ingevallen Kyere tekenden voor de drie Leuvense doelpunten.
- In de stand wipt OH Leuven over KV Mechelen, dat met 2-0 verloor van Lommel SK.
- De Leuvenaars hebben op de slotspeeldag genoeg aan één punt op Tubize om hun titel te verlengen.

De thuisploeg startte goed en geconcentreerd aan de partij, maar voetbalde nadien te slordig en ging al te makkelijk mee in het trage tempo van de West-Vlamingen. Na twintig minuten spelen, bracht Gur de Leuvenaars op voorsprong toen zijn schot in doel afweek.

Kyere

In het tweede deel van de eerste periode voetbalden de Leuvense Beloften een stuk dominanter. Ze kwamen wel één keer goed weg toen de bezoekers ei zo na gelijk maakten.

Tijdens de rust bracht coach Hendrickx Kyere in. Die zorgde, net als vorige week op RSC Anderlecht, onmiddellijk voor meer dreiging. “Derrick kon nog geen 90 minuten aan”, legt Hendrickx uit. “In de tweede periode brachten we beter voetbal en creëerden we heel wat kansen. Kyere werkte twee van die doelkansen af.”

Joost Hendrickx

Door de 3-0 overwinning tegen KSV Roeselare en het 2-0 verlies van KV Mechelen op het veld van Lommel SK, tellen de Leuvenaars nu drie punten voorsprong op de Manenblussers. Als de jongens van coach Hendrickx op de laatste speeldag één puntje pakken op AFC Tubize, verlengen ze hun titel.

Die laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats op maandag 6 mei. Nu vrijdag al volgt de halve finale van de beker van België, op het veld van KAS Eupen.

OHL: Amenga, Raemaekers, Geens, Patris, Laes, Irakoze, Gur (46’ Kyere), Jochmans (80’ Beeckaert), Bambi (68’ Allemeersch), Lemti (79’ De Cuyper), Sula.