Op één horde van finale

Brent Laes
De Leuvense Beloften trachten zich vrijdagavond op het veld van KAS Eupen te plaatsen voor de finale van de beker van België. Daar zou eventueel KRC Genk of Standard Luik wachten.

- De Beloften nemen het vrijdag om 20u op tegen KAS Eupen in de halve finale van de beker van België.
- In de poulefase van de beker van België wonnen de Beloften dit seizoen al met 1-2 op het veld van Eupen.
- Na de stunt op het veld van RSC Anderlecht in de kwartfinale, willen de Leuvenaars nu ook de scalp van Eupen.
- In een eventuele finale wacht KRC Genk of Standard Luik.

Vrijdagavond kruisen Oud-Heverlee Leuven en KAS Eupen de degens in de halve finale van de beker van België. Heel opmerkelijk, in de poulefase van de beker van België vond er dit seizoen al eens een ontmoeting plaats tussen beide ploegen. Toen won OH Leuven met 1-2 in de Oostkantons. Ook tegen Lommel SK en Sint-Truiden VV trokken de Leuvenaars in die poulefase aan het langste eind.

Beloften

In de reguliere competitie eindigde Eupen halfweg het klassement. Het won zowel van Standard Luik, Racing Genk, als RSC Anderlecht. De Leuvense Beloften staan vrijdag dus opnieuw voor een moeilijke opdracht. Eerder schakelden ze al Antwerp FC en RSC Anderlecht uit in de beker.

Als de Beloften zich zouden plaatsen voor de finale van de beker van België, treffen ze sowieso een topteam. In de andere halve finale maken KRC Genk en Standard Luik uit wie naar de eindstrijd gaat.

Coach Joost Hendrickx mist vrijdagavond Struys, out met een blessure, en de geschorste Gayé.

Hendrickx kiest uit: Amenga, Ravet, Vlogaert, Raemaekers, Laes, Geens, Patris, Maene, Allemeersch, Ulvan, Kyere, Beeckaert, Bahaid, Lemti, Jochmans, Irakoze, Sula, De Cuyper, Bambi.