Euvrard: “Dik verdiende overwinning” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Dik verdiende overwinning”

Vince Euvrard
Alleen maar tevreden gezichten in de Leuvense kleedkamer na de 1-0 overwinning tegen Lommel SK. Vince Euvrard is blij met de drie punten en de winst in Play-off 3. De Leuvenaars trainen nog een weekje door, nadien trekken ze op vakantie.

- De drie centrale verdedigers slaagden er vrijdagavond in Rocha uit de wedstrijd te houden.
- Aguemon zorgde er een kwartiertje voor affluiten voor dat de drie punten aan Den Dreef bleven.
- Euvrard toont zich tevreden met de verdiende overwinning en de winst in Play-off 3.

“We startten erg goed aan de wedstrijd en slaagden erin om dat een dik halfuur door te trekken. In die fase van de wedstrijd moesten we minstens één goal maken, eigenlijk zelfs twee. Dat deden we niet en nadien vielen we iets te ver terug in de laatste tien minuten van de eerste helft”, vat Euvrard de eerste helft perfect samen.

Vince Euvrard

“In de tweede helft hielden we Lommel ver van ons doel. We controleerden in balbezit en creëerden redelijk wat momenten in de box van de tegenstrever. Uiteindelijk scoorden we dan toch en was het overleven in de laatste vijf à tien minuten. Ik denk dat we al bij al een dik verdiende overwinning boekten.”

Lommel scoort bijna altijd via Rocha of uit een stilstaande fases. Als je de Portugees kunt isoleren en de stilstaande fases eruit haalt, ben je al een heel eind. Vince Euvrard

In de voorbeschouwing op de laatste wedstrijd in de play-offs zei Euvrard al dat het zaak zou zijn om Rocha te isoleren. Dat lukte perfect. “Net zoals in de heenwedstrijd hebben de drie centrale verdedigers hun taak perfect uitgevoerd in balverlies. Zo hielden ze Rocha helemaal uit de partij. De Portugees is goed voor de helft van de doelpunten van Lommel. De meeste andere doelpunten komen er na stilstaande fases. Als je Rocha kunt isoleren en de stilstaande fases eruit kunt halen, weet je dat je veel kans maakt op een goed resultaat.”

Vince Euvrard

De Leuvense coach kijkt tevreden terug op zijn parcours bij Oud-Heverlee Leuven. “We wonnen zes van onze laatste negen wedstrijden, verloren er slechts eentje en realiseerden ook een heel mooi doelsaldo. Daar kan ik als coach alleen maar tevreden mee zijn. We wilden voor aanvang van de play-offs meer doen dan enkel het behoud verzekeren. We gingen vol voor de winst in Play-off 3 en wilden proberen om elke wedstrijd te winnen.”

Vince Euvrard

“Dat laatste is ons helaas niet gelukt, maar dat had wel gekund als ik terugkijk op die zes wedstrijden in de play-offs. We wonnen er vier van de zes. Nog eens, enkel heel tevreden gezichten in de kleedkamer.”

De Leuvenaars trainen nog een weekje door. Dan gaan de spelers op vakantie. En Euvrard? Die eindigt met een kwinkslag: “Zoals je weet, heeft een trainer altijd werk he.”