Bekerdroom eindigt in Eupen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Bekerdroom eindigt in Eupen

Beloften Eupen
De Leuvense Beloften zijn er vrijdagavond in Eupen niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van de beker van België. Ze verloren in het Kehrwegstadion met 2-0. Er zat zeker meer in voor de Beloften die botsten op een heel erg goeie doelman, die twee strafschoppen stopte.

In de aanvangsfase was het voor beide ploegen wat zoeken op het A-terrein van het Kehrwegstadion in Eupen. Na die korte studieronde nam OH Leuven de partij resoluut in handen en creëerde het enkele kansen. Uit één van die doelmogelijkheden scoorden de bezoekers ook, maar de scheidsrechter floot voor handspel in de zestien. Sula kreeg de bal van op de stip niet voorbij de Eupense doelman en ook in de rebound wou de bal niet binnen.

Beloften Eupen

Coach Hendrickx bracht Kyere na de rust, die meteen een uitstekende kans creëerde. Het doelpunt viel echter aan de overkant. De Leuvenaars hadden het in die fase even moeilijk en slikten snel een tweede tegendoelpunt. Na die dubbele achterstand zetten de bezoekers alles op alles. Een kwartier voor affluiten, mocht Lemti van op de stip zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd brengen. De Eupense doelman onderscheidde zich andermaal en pakte de elfmeter.

Beloften Eupen

In de slotfase kwamen de Leuvense Beloften een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer. Paal, deklat en een uitstekende doelman verhinderden dat. “We hebben er alles aan gedaan. Heel erg jammer dat het niet is gelukt”, zegt Joost Hendrickx. “We lagen zeker niet onder. Voor hetzelfde geld gaan wij door en niet Eupen.”

“De jongens waren uiteraard heel erg ontgoocheld na de wedstrijd. Maar naast ontgoocheling is er zeker ook plaats voor fierheid. Ik ben heel erg trots op het bekerparcours van mijn spelers. Ook op Eupen speelden we goed, maar een heel erg sterke doelman en wat pech hebben ons genekt.”

Beloften Eupen

De Beloften werken nu toe naar 6 mei. Dan trekken ze op de laatste speeldag van de competitie naar AFC Tubize. Als de Leuvenaars daar één puntje pakken, verlengen ze hun titel. Als KV Mechelen maandagavond niet wint tegen KVC Westerlo, kunnen de Beloften zelfs al vroeger juichen. “We trainen maandagavond en zullen dus samen de uitslag horen”, zegt Hendrickx.