Hendrickx neemt afscheid op hoogtepunt De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Hendrickx neemt afscheid op hoogtepunt

Joost Hendrickx
Joost Hendrickx nam maandagavond in stijl afscheid van de Beloften. Na 31 jaar ruilt hij OH Leuven voor Standard Luik.

- De Leuvense Beloften wonnen maandagavond met 1-5 op het veld van AFC Tubize.
- Zo namen de kampioenen gepast afscheid van hun coach.
- Die pakte met de Beloften vier titels in vijf seizoenen.
- Joost gaat aan het werk bij de jeugdopleiding van Standard Luik.

De Leuvenaars hadden het in de eerste helft niet onder de markt tegen AFC Tubize. Toen de Waals-Brabanders op het kwartier de score openden, was het knokken geblazen voor de bezoekers. “We kenden een moeilijke start van de wedstrijd”, zegt Joost Hendrickx.

Beloften

“Na de uitschakeling in de halve finale van de beker van België tegen Eupen, hadden de jongens toch een tik gekregen. Nochtans hebben we vorige week best goed getraind. Het tegendoelpunt op het kwartier was een nieuwe tik. Knap dat de jongens toch nog op gelijke hoogte kwamen net voor de rust en nadien de match naar zich toetrokken.”

Dat gebeurde pas nadat Hendrickx tijdens de rust een en ander had bijgesteld. “We zijn met vier achterin gaan voetballen, zetten ook wat meer druk op de bal.” Dat resulteerde al snel in de 1-2 en de 1-3.

Goal Beloften

“We wisten dat Tubize dat hoge tempo uit de eerste periode nooit 90 minuten zou volhouden. In het laatste halfuur van de wedstrijd zag ik de jongens voetballen zoals ik ze wil zien spelen. We creëerden veel kansen en diepten onze voorsprong nog uit in het slot.”

Met die ruime 1-5 zege op het veld van AFC Tubize sluiten de Beloften van Oud-Heverlee Leuven een heel knap seizoen af op gepaste wijze. De jongens van coach Hendrickx verloren thuis geen enkele wedstrijd. Zo slaagden ze erin om voor de vierde keer in vijf seizoenen de titel te behalen.

Feestje Beloften

Ook in de beker van België legden ze een heel knap parcours af. Ze schakelden topploegen als Antwerp FC en RSC Anderlecht uit en misten op een haar na de finale tegen Eupen. In de poulefase van de beker hadden ze overigens al met 1-2 gewonnen op het veld van de Panda’s. 

Ik verlaat OH Leuven met een heel goed en gerust gevoel. Dit zal altijd mijn club blijven. Joost Hendrickx

Knap dat Joost Hendrickx na zo’n seizoen, en na 31 jaar dienst, op gepaste wijze afscheid kan nemen van OH Leuven. Hij doet dat met de krop in de keel. “Dit zal altijd mijn club blijven. Da’s ook logisch als je ergens 31 jaar actief bent geweest. De uitdaging bij Standard Luik staat me heel erg aan. Die kans kan en mag ik niet laten liggen."

Joost Hendrickx

Joost begon op zijn achtste te voetballen bij het toenmalige FC Zwarte Duivels Oud-Heverlee. Daar doorliep hij alle jeugdreeksen en schopte het tot in de eerste ploeg. Nadien trainde hij aan de Korbeekdamstraat ook nog eens alle jeugdreeksen. De voorbije vijf jaar leidde hij de Leuvense Beloften vier keer naar de titel in tweede klasse of in 1B. Het seizoen dat de OHL-youngsters in eerste klasse speelden, eindigden ze knap vijfde onder zijn leiding.

Hendrickx verlaat ‘zijn’ club met een heel goed en heel gerust gevoel. “Ik heb de voorbije weken een paar keer gepraat Henk Mariman, de nieuwe Academy Manager. Ik ben ervan overtuigd dat Henk dat heel erg goed zal doen en de juiste man op de juiste plaats is. De jeugdopleiding van OH Leuven is in goeie handen.”