OHL Homeless Team zoekt trainer

GV-King-Power-at-Den-Dreef-Stadion.jpg
Het Homeless Team van OHL, dat bestaat uit dak- en thuislozen en mensen die kampen met een alcohol- of drugverslaving, is op zoek naar een nieuwe trainer. De ploeg traint op dinsdagavond in sporthal De Rijschool en speelt nationale BHC-tornooien en oefenwedstrijden in de CenterLiga.

- De dak- en thuislozen van het OHL Homeless Team zijn voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe coach.
- Het team traint wekelijks in De Rijschool en speelt regelmatig tornooien en vriendschappelijke wedstrijden.
- Voetbal helpt de jongens van het OHL Homeless Team om zelfvertrouwen te winnen en een plaatsje te zoeken in de maatschappij.

Oud-Heverlee Leuven staat voor zoveel meer dan enkel voetbal. Zo vormt de community werking een belangrijke pijler binnen de club. Het Homeless Team is één aspect van de sociale rol die de voetbalclub opneemt. Voor dit team van dak- en thuislozen en mensen die kampen met een alcohol- of drugverslaving is OHL op zoek naar een nieuwe coach.

In maart 2013 werd het OHL Streetsoccer Team opgericht in het kader van de Belgian Homeless Cup. Het team draait nu nog steeds mee in het circuit van de Belgian Homeless Cup en speelt regelmatig vriendschappelijke wedstrijden. Dit project kan rekenen op de steun van OHL, de stad Leuven, CAW Leuven en OCMW Leuven.

De nieuwe coach van het Homeless Team wacht een dubbele taak. Het spreekt voor zich dat het sportieve aspect niet onbelangrijk is. Er zitten een aantal meer dan behoorlijke voetballers in het dak- en thuislozenteam van OHL. Zij geven het beste van zichzelf en gaan telkens voor de overwinning.

Naast het sportieve, moet de coach zeker ook de nodige aandacht schenken aan het sociale aspect. Voor en na elke training komt de volledige ploeg samen in inloopcentrum De Meander, dat dienst doet als clubhuis. Bowlingavonden, mountainbiketochten zorgen voor het bevorderen van de teamgeest en het groepsgevoel.

De voetballers winnen dankzij het voetbal aan vertrouwen. Het voetbal biedt de spelers van het Homeless Team zo een hefboom om een plaatsje te vinden in de maatschappij.

Ben jij de man of vrouw die we zoeken? Mail dan je kandidatuur naar: community@ohl.be.