OHL legt Keita vast

Abou Keita
Defensieve middenvelder Aboubakar Keita tekent een contract voor drie seizoenen bij OH Leuven. De 21-jarige Ivoriaan komt over van de Deense topclub FC Kopenhagen.

- Keita tekent een contract voor drie seizoenen bij Oud-Heverlee Leuven.
- De Ivoriaanse middenvelder komt over van het Deense FC Kopenhagen.
- Abou maakte bij OH Leuven indruk in de vijf partijen die hij betwistte in Play-off 3.  

In de eerste wedstrijd van OHL in Play-off 3 maakte Keita zijn debuut. Op het veld van Lommel SK viel Abou halfweg de tweede helft in. In de vier volgende partijen hielp de Ivoriaan OHL het behoud verzekeren. De defensieve middenvelder viel daarin op met zijn duelkracht, balvastheid, goed kopspel en verzorgd inspelen.

Abou Keita

Technisch directeur Wim De Corte: "Dit is de eerste transfer voor komend seizoen en deze past meteen bij de ambitie die we hebben. Iedereen heeft kunnen vaststellen dat Keita iets extra toevoegt. Een speler met zijn kwaliteiten binden we met veel plezier langer aan OH Leuven."

Keita kreeg zijn opleiding bij ATM Abobo en trok op zijn 18de naar FC Kopenhagen. Hij trainde er mee met de School of Excellence, de elite jeugdopleiding van die Deense topclub. Manager Solbakken was gecharmeerd door de technisch vaardige middenvelder en haalde de Ivoriaanse jeugdinternational al na twee maanden bij de A-kern.

Abou Keita

In maart 2016 maakte Keita zijn debuut bij FC Kopenhagen. In het slot van de partij tegen Aalborg BK verving hij vaste waarde Kvist. Abou mocht dat seizoen de titel vieren met FC Kopenhagen en pikte later dat jaar wat speelminuten mee in de Champions League. Zijn ploeg zat in een groep met Leicester City, FC Porto en Club Brugge.

Keita kwam in januari van dit jaar naar OH Leuven, waar hij mocht samenwerken met zijn jeugdheld Copa. Eerder speelde Abou op uitleenbasis bij het Zweedse Halmstad en het Noorse Stabaek. Bij beide ploegen was hij een sleutelspeler als defensieve middenvelder.