Gunter Vandebroeck nieuwe coach Beloften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Gunter Vandebroeck nieuwe coach Beloften

Vandebroeck
Volgend seizoen zal Gunter Vandebroeck de Leuvense Beloften leiden. Hij volgt Joost Hendrickx op, die aan de slag gaat bij Standard Luik. Gunter kijkt heel erg hard uit naar de nieuwe uitdaging. Bij de Beloften vindt hij een heel aantal jongens terug die hij bij de jeugdreeksen al onder zijn hoede had.

- Gunter Vandebroeck traint volgend seizoen de Leuvense Beloften.
- Het is voor hem een logische volgende stap in zijn carrière.
- Hij trainde zowat alle jeugdreeksen bij OH Leuven en combineerde het trainerschap lange tijd met andere taken binnen de club.
- De nieuwe Beloftecoach hoopt zo veel mogelijk jongeren de stap te helpen zetten naar de eerste ploeg.

Gunter Vandebroeck kijkt nu al reikhalzend uit naar volgend seizoen. Door het vertrek van Joost Hendrickx naar Standard Luik, schuift Gunter door naar de Beloften. Hij hoopt dat zijn jongens straks kunnen voetballen tegen ploegen als RSC Anderlecht, Racing Genk en Standard. “Eind mei weten we of we kunnen meespelen op het allerhoogste niveau. Het is erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van onze jongeren om zich te kunnen meten met ploegen van dat kaliber.”

Feestje Beloften

In de voorbije vijf seizoenen toonden de Leuvense Beloften zich vier keer de sterkste ploeg van tweede klasse of 1B. In het seizoen dat de youngsters voetbalden in eerste klasse, eindigden ze knap vijfde. Er wacht Vandebroeck dus een zware erfenis. “Sportieve resultaten halen, is uiteraard belangrijk”, zegt hij. “Maar hét uiteindelijke doel is jongens helpen de laatste stap te zetten naar de A-kern. Dat zal ik op mijn eigen manier proberen te doen.”

Net als Joost Hendrickx en Hans Vander Elst startte Gunter aan de basis en groeide hij door binnen de club. “Je kunt mijn traject vergelijken met dat van Hans en Joost, maar ik ben zeker geen kopie van een van beiden. Ik ben anders en zal dus ook andere accenten leggen. Ik hecht veel belang aan het technische en tactische aspect. Zonder daarbij het mentale en psychologische aspect te vergeten uiteraard. Het is een cliché, maar voetbal wordt voor een groot gedeelte tussen de oren gespeeld. Kijk maar naar de twee halve finales van de Champions League. Daar ging het op een bepaald moment niet meer zozeer om tactiek.”

Vandebroeck

Gunter startte tien seizoenen geleden bij OH Leuven als trainer van de Regionale U6 en U13 in Oud-Heverlee. Eind dat seizoen nam hij er de sociale projecten bij en hielp hij toenmalig technisch verantwoordelijke jeugdopleiding Hans Vander Elst. Nadien mocht Gunter zich verantwoordelijke extra-sportieve jeugdopleiding noemen. Die taken bleef hij tot twee jaar geleden combineren met het trainerschap. 

Ik heb heel veel goesting om mijn nieuwe rol op te nemen. Zowat driekwart van de jongens uit de Beloftekern van volgend seizoen heb ik al getraind bij de jeugd. Gunter Vandebroeck

In zijn derde seizoen bij OHL stapte Gunter over naar de Elite. Hij trainde er achtereenvolgens de U12, U14, U16, U17 en U18. “Die jeugdcategorieën nam ik telkens twee seizoenen onder mijn hoede. Sinds vorig seizoen ben ik ook al betrokken als een van de assistenten bij de A-kern en dit zal ik blijven doen.”

Beloften

Net zoals Joost, kan ook Gunter straks rekenen op een uitstekend team om hem te ondersteunen. “Ik heb heel veel respect voor wat Joost heeft gepresteerd met de Beloften. Dat was uiteraard niet het werk van één man, maar van een hele groep. Ik kan rekenen op dezelfde goeie staf. Sinds de komst van King Power is er zwaar geïnvesteerd in zowel sportieve als medische ondersteuning bij de Beloften. De jeugd was al een belangrijke pijler voor de club. Sinds King Power is dat belang nog gegroeid.”

Feestje Anderlecht

Het mag dan al een nieuwe uitdaging zijn voor Gunter, toch zal het straks ook wat vertrouwd aanvoelen voor de nieuwe Beloftencoach. “De kern van de Beloften ken ik vrij goed. Zowat driekwart van de jongens heb ik minstens twee seizoenen getraind bij de jeugd. Ik kijk er alleszins hard naar uit en heb heel veel goesting om te starten in mijn nieuwe rol.”

CEO Peter Willems: “De Beloften zijn in goede handen bij Gunter Vandebroeck. Hij bewees de voorbije 10 seizoenen met verschillende jeugdteams dat hij een groep kan kneden tot één geheel. Het is belangrijk dat er jongens van ons sterk Beloftenteam de stap zetten naar de A-kern. De doorstroming van Gunter zorgt voor continuïteit en bewijst ook dat mensen kansen krijgen bij OHL. Ik wens Gunter veel succes in zijn nieuwe rol.”