Contract voor jong talent De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Contract voor jong talent

Louis Patris
OH Leuven geeft de 17-jarige Louis Patris een contract voor drie seizoenen. De jonge centrale verdediger dwong de afgelopen maanden een basisplaats af bij de Beloften.

- Centrale verdediger Patris tekent zijn eerste profcontract bij OHL.
- Hij eiste na de winterstop een basisplaats op bij de Beloften.
- Louis ruilde in de zomer van 2015 Standard Luik voor OH Leuven.

Louis Patris

Louis Patris is een snelle en technisch vaardige centrale verdediger die in de zomer van 2015 overkwam van Standard Luik. Bij de Luikenaars speelde Louis als flankverdediger. Maar bij de U18 van OH Leuven maakte Patris furore als centrale verdediger.

In die nieuwe rol versierde Louis zijn eerste speelminuten bij de Beloften. De voorbije maanden groeide hij in het team van ex-coach Joost Hendrickx uit tot een vaste waarde centraal achterin.

Louis Patris

Louis vormde bij de Beloften, samen met Robbe Geens en Toon Raemaekers, het hart van de verdediging van de kampioenenploeg. Hij kan centraal zowel in een twee- als in een driemansdefensie uit de voeten.

Louis Patris

Technisch directeur Wim De Corte: “We hechten ontzettend veel belang aan de jeugdopleiding. We willen dan ook de beste spelers hieruit aan onze club binden. Door Louis Patris een contract voor drie seizoenen te geven, drukken we ons vertrouwen uit in hem en geven we hem de tijd om zich verder te ontwikkelen. We danken ook zijn ouders voor het vertrouwen dat ze in de club stellen om Louis te begeleiden naar een mooie voetbaltoekomst.”