Mbombo langer aan Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Mbombo langer aan Den Dreef

Yanis Mbombo
Yannis Mbombo tekent een contract voor één seizoen bij OH Leuven, met optie op een extra campagne. De polyvalente spits toonde zich vooral in Play-off 3 van grote waarde voor OHL.

- Mbombo zal ook volgend seizoen voetballen in het King Power at Den Dreef Stadion.
- De aanvaller hielp OH Leuven vorig seizoen het behoud verzekeren en Play-off 3 winnen.
- Yannis scoorde twee keer in PO 3 en leverde ook een assist af.

Nadat Oud-Heverlee Leuven zich eerder al verzekerde van de diensten van Abou Keita, kan het nu ook rekenen op Yannis Mbombo. De Brusselaar kwam in januari over van Excelsior Moeskroen en maakte begin februari al zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen KSV Roeselare.

Yanis Mbombo

De aanvaller vergaarde na de reguliere competitie speelminuten in alle wedstrijden van OH Leuven in Play-off 3. Op Schiervelde toonde de jeugdspeler van RSC Anderlecht en Standard Luik zich erg belangrijk met een goal en assist. Thuis tegen de West-Vlamingen scoorde de Brusselaar opnieuw.

De 25-jarige Mbombo voetbalde in zijn jeugd voor RSC Anderlecht en Standard Luik. In maart 2014 maakte hij zijn debuut bij de Luikenaars, toen hij Igor de Camargo verving in de partij tegen Waasland-Beveren.

Het seizoen daarop kwam Mbombo op huurbasis uit voor het Franse Auxerre. In de Ligue 2 miste hij zijn debuut niet. Hij scoorde meteen twee doelpunten in zijn eerste wedstrijd, tegen Troyes.

Yanis Mbombo

Na één seizoen in de Franse tweede klasse volgden een half seizoen Sint-Truiden en een halve campagne bij FC Sochaux. Via het Zweedse Örebro SK kwam Mbombo opnieuw in ons land terecht. Hij speelde anderhalf seizoen bij Excelsior Moeskroen en scoorde in de twee wedstrijden tegen OH Leuven in Play-off 2.

In januari ruilde de Belg met Congolese roots de Henegouwers in voor OH Leuven. Daar vergaarde hij al snel speelminuten en toonde zich belangrijk in Play-off 3 met twee doelpunten en een assist.

Yannis is blij dat hij ook volgend seizoen mag voetballen in het King Power at Den Dreef Stadion. “Ik had na mijn overgang van Moeskroen meteen een goed gevoel bij zowel de club als de stad. Vrij snel voelde ik mijn medemaats aan op het veld. Vooral met Thomas Henry liep het voorin erg lekker.”

Yanis Mbombo

“Ik kijk al uit naar de eerste training op 17 juni. Als ik de hele voorbereiding kan meemaken met OHL moet ik zeker klaar zijn om erin te vliegen vanaf de eerste minuut van de reguliere competitie. Ik wil OH Leuven helpen om komend seizoen de sprong te maken naar eerste klasse.”

Technisch directeur Wim De Corte is blij met de contractverlenging van Yannis Mbombo. “Hij voegt iets extra’s toe aan onze groep met zijn uitgesproken explosiviteit en snelheid. Yannis brengt diepgang en kan zo tegenstanders pijn doen. We verwachten dat hij de positieve lijn van vorig seizoen doortrekt.”