Wandelvoetballers schitteren op Almelo City Cup De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Wandelvoetballers schitteren op Almelo City Cup

Wandelvoetbal - Almelo City Cup 2019
De wandelvoetballers van de OHL Old Stars schitterden op de Almelo City Cup. Ze behaalden er hun mooiste resultaat van de voorbije vier edities.

- De wandelvoetballers van de OHL Old Stars namen deel aan de Almelo City Cup 2019.
- Er tekenden heel wat topclubs present op dit internationaal wandelvoetbaltornooi.
- De Leuvenaars zetten hun sterkste resultaat ooit neer in een internationaal tornooi.

Donderdag 6 en vrijdag 7 juni was Almelo het centrum van het Europese wandelvoetbal. De jaarlijkse Almelo City Cup kon voor de vierde maal rekenen op een heel divers en internationaal deelnemersveld met ploegen uit Nederland, België, Duitsland, Engeland… Onze OHL Old Stars namen deel aan het non-competitieve tornooi, dat meer draait om vriendschap en beweging dan het winnen.

De openingswedstrijd tegen NEC Nijmegen werd met 4-1 gewonnen. Na deze vliegende start wonnen de OHL Old Stars nog tegen Wiltshire 2 (2-1) en speelden ze gelijk tegen Bayer Leverkusen 04 (0-0). Hun knappe parcours resulteerde in een verdiende plaats in de halve finales, in de vorm van een tweede groepsfase.

Wandelvoetbal - Almelo City Cup 2019De OHL Old Stars belandden in een erg sterke groep met HZVV Hoogeveen, Hengeloo Combinatie en Wiltshire 1. Na een 2-0 overwinning tegen HZVV volgden er jammer genoeg twee nipte nederlagen tegen Hengeloo Combinatie (met een discutabel afgefloten Leuvense gelijkmaker in de slotminuut) en tegen Wiltshire 1.

Onze wandelvoetballers speelden voor plaats 5 tot 8. Die afsluitende wedstrijden vatten ze goed aan met een 3-0 overwinning tegen Vitesse ‘63. De slotwedstrijd om plek 5 op de Almelo City Cup werd door Wolfsburg beslist op de counter. De Duitsers zorgden er zo voor dat de OHL Old Stars het tornooi konden afsluiten met een prima 6e plaats op 20 deelnemers.

Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni spelen de OHL Old Stars hun laatste tornooi van het seizoen. Dan zijn ze te gast op de tweede editie van de ‘Senior Army Walking Cup’ van KRC Genk.