“Een solide basis leggen voor een succesvol seizoen”

King Power at Den Dreef Stadium
De eerste veldtraining staat maandag 24 juni op het menu, maar OHLeuven.com blikt nu al vooruit naar komend seizoen.

- OH Leuven kiest voor continuïteit door de contracten van Vincent Euvrard en Frank Vercauteren te verlengen.
- Het scoutingsapparaat krijgt een stevige kwaliteitsinjectie en wordt verder geprofessionaliseerd.
- Een aspirantenkern moet de kloof tussen de Beloften en de A-kern verkleinen.
- De Beloften nemen het komend seizoen op tegen de beste beloftenploegen van België.
- Er wordt een sterk gereduceerde kern samengesteld. Dat maakt dat we afscheid nemen van heel wat jongens.
- Een stevig voorbereidingsprogramma moet de basis vormen voor een succesvol seizoen.
- De abonnementenverkoop verloopt goed. Er zijn al meer dan 1.700 fans die hun abonnement vernieuwden.

Staf
Met de contractverlenging van het coaching duo Vincent Euvrard en Frank Vercauteren bouwt OHL voort op de solide basis die vorig seizoen werd gelegd. Euvrard en Vercauteren hielpen OH Leuven het behoud te verzekeren en sloten het seizoen positief af met winst in Play-off 3. Dat gebeurde bovendien met zeer degelijk voetbal en een mooie 13 op 18. Onder leiding van onze nieuwe sportieve staf klokten we af op 20 op 30 en verloren we slechts twee keer.

Peter Willems, CEO OH Leuven: “We zien een duidelijke positieve trend sinds we Euvrard en Vercauteren aanstelden. Op deze resultaten willen we voortbouwen om komend seizoen mee te dingen naar de prijzen. Daarom willen we ook extra kwaliteit aantrekken in de transferperiode.”

De club voegt nog extra know-how toe aan de technische staf. Hans Visser, Carlos Rodriguez en Gerry Oste zijn drie nieuwe namen die onze jongens beter moeten maken.

De Nederlander Hans Visser zal samen met Joachim Mununga fungeren als assistent-coaches van Vincent Euvrard. Visser was geen onaardig voetballer bij onder andere AZ, FC Utrecht en Harelbeke. Nadien werd hij assistent-coach bij SC Heerenveen en KRC Genk. Later overtuigde Frank Vercauteren Visser om met hem het avontuur aan te gaan bij Samara.

Carlos Rodriguez zal er dan weer voor zorgen dat onze spelers fysiek in topconditie verkeren. Carlos brengt al heel wat ervaring mee die hij opdeed bij onder andere Standard en zal bijgestaan worden door Matthias De Baerdemaeker. Rodriguez is niet te verwarren met zijn naamgenoot die tennisster Justine Henin begeleidde.

Tot slot is er Gerry Oste. Hij is de nieuwe keeperstrainer bij OH Leuven en komt over van Waasland-Beveren. De voormalige doelman van onder andere KSV Bornem, Tubantia Borgerhout, Verbroedering Hemiksem en SK Sint-Niklaas brengt heel wat ervaring met zich mee om onze doelmannen beter te kunnen maken. We nemen dan ook afscheid van Barry Copa. Hij vulde de rol van keeperstrainer met hart en ziel in na zijn actieve carrière. De club dankt hem voor zijn inzet en collegialiteit.

Stadion match Tubize.jpg

Scouting
Om het scoutingsapparaat te versterken, trok OHL begin juni hoofdscout Rik Vande Velde en senior scout Albert Van Marcke aan. Met hun goeie kennis van de Belgische markt zullen ze de Engelse hoofdscout Rob MacKenzie bijstaan.

Vande Velde leverde in het verleden al uitstekend werk bij RSC Anderlecht, Zulte Waregem en Premier League club Crystal Palace. Rik ging nadien aan de slag als sportief directeur bij KV Mechelen. Vorig seizoen hielp hij als assistent Excelsior Virton promoveren naar de Proximus League.

Albert Van Marcke is geen onbekende in het Leuvense voetbal. Hij speelde niet alleen bij Daring Leuven en Stade Leuven, maar trainde ook nog eens onder andere KVK Tienen, Racing Mechelen, Sint-Truiden en FC Schoten. Nadien ging Albert als scout aan de slag bij onder andere Oud-Heverlee Leuven en Sporting Lokeren.

Michaël Janssen en Gauthier Vanderloock ondersteunen de twee hoofdscouts en senior scout in de scoutingscel van OH Leuven.

Technisch directeur Wim De Corte is erg blij met de komst van twee ervaren rotten als Vande Velde en Van Marcke: “Zowel Rik als Albert kennen het klappen van de zweep en hebben een erg goed zicht op de Belgische spelersmarkt. Zij bewezen in het verleden al meermaals dat zij een neus hebben voor het opsporen van talent.”

GV

A-kern, Aspiranten en Beloften
Nieuw vanaf dit seizoen is de Aspirantenkern. Hier zullen de beste elementen uit onze jeugdopleiding extra begeleiding krijgen van de technische staf van de A-kern op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Zo stomen we hen klaar voor het echte werk. Naast de collectieve en individuele trainingen zal de Aspirantenkern wedstrijden spelen op het niveau van de A-kern. Op die manier verkleinen we de kloof tussen de Beloften en de eerste ploeg wat de doorstroming van spelers uit de jeugdopleiding ten goede moet komen.

Onze Beloften zijn ingedeeld bij de beste acht jeugdopleidingen van het land. Deze jonge talenten zullen zich dus meten met onder andere RSC Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en KRC Genk. Deze beloftenkern zal niet alleen competitief zijn, maar vooral de talentvolle individuen de ruimte geven om zich te ontwikkelen tot volwaardige profvoetballers.

Om tot een sterk gereduceerde en werkbare A-kern te komen, zal er afscheid genomen worden van enkele spelers. Zo wuift onze club Nick Gillekens, Joeri Dequevy, Koen Persoons, Julien Gorius en Dimitri Daeseleire uit. Bartosz Kapustka revalideert bij Leicester City, Ahmed Touba keert terug naar Club Brugge.

We willen alle spelers bedanken voor hun inzet de voorbije seizoenen, met een speciale vermelding voor Nick Gillekens. Na negen seizoenen scheiden de wegen van de doelman en Oud-Heverlee Leuven.

De 23-jarige Gillekens verdedigde de voorbije vier seizoenen 64 keer het doel van OH Leuven. Daarin hield de Huldenbergenaar 16 keer zijn netten schoon. Het voorbije seizoen stond Nick negen keer tussen de palen in de Proximus League en één keer in de Croky Cup. Nick is niet alleen een erg betrouwbare doelman, hij toont ook dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Vijf jaar geleden richtte hij een goed doel op met de Nick Gillekens Foundation. Daarmee haalde hij de voorbije jaren veel geld op voor kinderen die vechten tegen kanker.

Celebration

Voorbereiding
Om mee te dingen naar promotie is een stevige voorbereiding nodig. De spelers worden in de week van 17 juni individueel of in kleine groepjes volledig gescreend zodat de technische staf perfect weet waar iedereen staat op fysiek vlak. Maandag 24 juni zal er dan een eerste groepstraining afgewerkt worden.

Om de automatismen in het team te slijpen, spelen onze jongens ook heel wat oefenwedstrijden. De eerste wedstrijd van de voorbereiding vindt plaats op zaterdag 29 juni. Dan nemen Zulte Waregem en OHL het tegen elkaar op, op het veld van Sparta Petegem.

Op 5 juli staat om 19u de partij tussen OHL en Kortrijk op het programma. Die wedstrijd vindt plaats in Harelbeke. Daags nadien ontvangt OHL om 19u KV Mechelen, op het terrein van VK Linden. Woensdag 10 juli oefent OHL opnieuw op het terrein van Linden, om 19u tegen KAS Eupen.

Na die vier oefenwedstrijden trekt OH Leuven op oefenstage. Van 15 tot 20 juli slaan de Leuvenaars hun tenten op in het Nederlandse Garderen. Daar oefent OHL op de terreinen van Goor tegen het Nederlandse FC Twente.

Peter Willems: “Na het verlengen van de contracten van Mbombo en Hubert en de transfers van Keita en Mercier, zijn we nog volop bezig om enkele versterkingen binnen te halen. We hadden enkele dossiers graag sneller afgerond, maar willen vooral de juiste versterkingen binnenhalen zonder overhaast te werk te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat er een spannend en succesvol seizoen voor de deur staat.”

Fans

Fans
Nu de abonnementenverkoop vier weken ver is (drie weken vernieuwen en een week om van zitje te wisselen) kunnen we met trots stellen dat OHL al meer dan 1.700 abonnees telt. Onze club telt na vier weken dus evenveel abonnees als vorig seizoen rond dezelfde tijd. De club dankt alle fans die zich al engageerden voor komend seizoen!

Vanaf dinsdag 25 juni kunnen nieuwe abonnees zich aanmelden om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen. Abonnees die een nieuwe fan aanbrengen (iemand die geen abo had voor seizoen 2018-2019), krijgen dankzij de ‘Bring a Friend’ actie 15% van de waarde van hun eigen abonnement terug op hun cashless payment kaart. Het loont dus de moeite om je buur/nonkel/oma te overtuigen om ook abonnee te worden!