KV Kortrijk te sterk in oefenpot De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

KV Kortrijk te sterk in oefenpot

OHL vs. KVK
Coach Vince Euvrard koos ervoor om zonder diepe spits te spelen. Mbombo, Kehli en Aguemon wisselden vlot van positie en kwamen om de beurt in de punt terecht. De toeschouwers in Harelbeke zagen een evenwichtige eerste helft, maar net voor rust brak Kage de ban met een knap doelpunt. Op het uur legde Verkerken met het hoofd de 2-0 eindstand vast.

De partij was nog maar net begonnen of de Kortrijkse linksachter Batsula toonde dat hij over een uitstekend schot beschikt. Henkinet redde echter zonder al te veel moeite. Leuven herstelde het evenwicht en creëerde kansjes voor Hubert en Mbombo.

Mercier vs. Kortrijk

Kage ging tweemaal zijn kans in het midden van de eerste helft, maar Henkinet redde zonder al te veel moeite. Ook een dubbele kans op het halfuur raakt niet voorbij de Leuvense doelman die een prima partij keepte. Ook OH Leuven stak de neus aan het venster maar de vrije trap van Aguemon vond geen Leuvens hoofd. Even later stak diezelfde Aguemon Maertens diep, maar de Kortrijkse verdediging voorkwam het schot.

Net voor de rust brak Kage de ban. Na een mooie rush van Camara kwam de bal tot bij Kage en die plaatste de bal na een opwippertje mooi in de hoek. 1-0 voor KV Kortrijk.

Aguemon vs. Kortrijk

Na de rust duurde het even eer beide ploegen opnieuw op toerental raakten. Het was wachten tot het uur vooraleer Van Der Bruggen een afgeweerde vrije trap van Batsula op de slof nam. Doelman Henkinet was er gerust in en zag de bal naast gaan. Even later was het wel raak voor KVK. Golubovic zwierde de bal voor doel en Verkerken kopte binnen.

De 2-0 was meteen het signaal voor coach Euvrard om youngsters Sula en Allemeersch in te brengen voor Mercier en Mbombo. Na een afgekeurd Kortrijks doelpunt, probeerde Leuven de bakens te verzetten en Sula vond Kehli. Een uitstekende Kortrijkse doelman voorkwam de aansluitingstreffer. Er viel uiteindelijk geen doelpunt meer in Harelbeke waardoor OH Leuven de oefenwedstrijd met 2-0 verloor van een sterk KV Kortrijk.

Maertens vs. Kortrijk

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Hines-Ike, Kagelmacher, Kage, Van Der Bruggen, Lepoint, Ivanof, Camara, Batsula en Verkerken.
KV Kortrijk na 75’: Deman, D’Haene, Mujakic, Kovacevic, De Sart, Ajagun, Mboyo, Azouni, Toualy, Rougeaux en Rolland.

OH Leuven: Henkinet, Duplus, Tshimanga, Schuermans, Hubert, Kehli, Maertens, Keita, Aguemon, Mercier (62’ Sula) en Mbobmo (62’ Allemeersch).