Spektakel in Linden De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Spektakel in Linden

OHL KVM
Een jong Leuven begon enthousiast en werd beloond met een prachtgoal van Mertens. Pas na een half uur kon Mechelen het evenwicht herstellen en ze werden meteen beloond. Schoofs kopieerde het schot van Mertens met hetzelfde resultaat. Voor rust zetten Kotysch en Gilis de Leuvense voorsprong op het scorebord. Na de rust liep OHL dankzij Henry 4-1 uit, maar KV Mechelen dichtte de kloof dankzij invallers Boni, Togui en Vranckx.

De youngsters in de kern kregen hun kans van coach Vince Euvrard. Naast de vaste waarden in de A-kern mochten Jo Gilis, Jordy Gillekens, Amir Lemti, Brent Laes en Daan Vekemans tonen wat ze waard zijn.

De youngsters wilden meteen tonen wat ze in hun mars hebben. De driehoek Libert-Mertens-Lemti zette veel druk en het Mechelse middenveld vond niet meteen een gepast antwoord. Deze druk resulteerde in een vroege goal na een straffe combinatie. De bal bereikt via Henry en Laes Gilis en die legde terug op Mertens. De middenvelder twijfelde niet en plaatste de bal enig mooi in de kruising.

OHL - KVM goal Kotysch

Het duurde 25 minuten vooraleer Mechelen onder de Leuvense druk uitkwam. Tweemaal Kaya en dan Tainmont kwamen in de buurt van het Leuvense doel. Keeper Kawin stond echter zonder al te veel moeite pal.

Een dol einde van de eerste helft leverde eerst de Mechelse gelijkmaker op via Schoofs. Hij kopieerde de trap van Mertens en gaf Kawin het nakijken. Nog geen 5 minuten later zwiepte Gilis de bal voor doel en Kotysch stond op de juiste plaats om ook op zijn beurt de bal in de kruising te werken. De Leuvense supporters waren nog niet uitgevierd of Henry zette Gilis alleen voor doel. De blonde jongeling wipte de bal over Verrips en zette zo de 3-1 op het scorebord.

Kotysch vs. KV Mechelen

Na de koffie werd Henry neergelegd in de Mechelse zestien. De Fransman ging zelf achter de bal en hij trapte de elfmeter feilloos binnen.

Op het uur verving KV Mechelen praktisch het hele elftal. De invallers lieten zich meteen gelden en Boni maakte er 4-2 van. Vijf minuten later omspeelde de diepgestuurde Togui de Leuvense doelman en zo maakte KVM plots de aansluitingstreffer.

OH Leuven zag af in het laatste kwart van de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker. Vranckx shoot van dichtbij de 4-4 tegen de netten. Een mooie uitslag van een leuke oefenwedstrijd.

OH Leuven: Thamsatchanan, Myny, Kotysch, Gillekens, Laes, Mertens, Libert, Lemti, Gilis (77’ Raemaekers), Vekemans en Henry (77’ Allemeersch).