OH Leuven haalt brok ervaring naar Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OH Leuven haalt brok ervaring naar Den Dreef

Tom Van Hyfte
OH Leuven haalt Tom Van Hyfte naar het King Power at Den Dreef Stadion. Hij was de voorbije twee seizoenen nog draaischijf en kapitein van promotiefinalist Beerschot.

- Tom Van Hyfte tekent een contract tot juni 2020 in Leuven.
- De middenvelder komt over van Beerschot waarmee hij tweemaal de promotiefinale speelde.
- Voordien speelde de Gentenaar bij Roda JC, MVV en VW Hamme.
- Van Hyfte brengt bakken ervaring mee naar het King Power at Den Dreef Stadion.

OH Leuven versterkt zich met middenvelder Tom Van Hyfte. De middenvelder komt transfervrij over nadat zijn contract bij Beerschot afliep en tekende een contract tot juni 2020. Bij de Antwerpenaren was hij goed voor 80 wedstrijden in twee seizoenen. In die twee seizoenen wist Beerschot zich telkens te plaatsen voor de promotiefinale, maar vorig seizoen was KV Mechelen te sterk en het seizoen daarvoor stootte Van Hyfte op Cercle Brugge.

Peter Willems, CEO OH Leuven: “We zijn zeer tevreden dat we Tom Van Hyfte hebben kunnen strikken. Hij was vorige seizoenen niet voor niets onbetwist titularis bij een van de sterkste ploegen in 1B. We hopen samen met Tom dat hij dit jaar wel kan promoveren.”

Van Hyfte was niet alleen een vaste pion op het middenveld, hij was vorige jaargang ook kapitein van de fusieclub. Deze rol nam hij over na het afscheid van Hernan Losada.

Vincent Euvrard, coach OH Leuven: “Ik ben zeer blij met de komst van Tom. Zijn profiel geeft ons meer mogelijkheden op het middenveld en hij weet wat het is om te strijden voor promotie in 1B. Hij heeft twee keer op rij de finale gespeeld en wil net als wij ontzettend graag de poort richting 1A openbreken.”

Voor hij neerstreek op het Kiel, verdedigde Van Hyfte de zwart-gele kleuren van Roda JC. Bij de Nederlandse club was de middenvelder kapitein en voortrekker. Net als bij Beerschot was hij niet weg te denken uit de basiself en hij werkte bijna 120 wedstrijden af voor de club uit Kerkrade. Tijdens deze matchen was de Gentenaar goed voor maar liefst 20 doelpunten en 17 assists.

Alvorens hij verhuisde naar Kerkrade speelde hij bij de buren van MVV, waar hij ook al aanvoerder was. In Nederlands-Limburg was Van Hyfte vijf jaar lang een vaste waarde en speelde hij 180 wedstrijden. Daarin scoorde hij 29 doelpunten voor de Limburgers.

Tom Van Hyfte debuteerde voor zijn Nederlandse jaren bij VW Hamme. De toenmalige tweedeklasser kon vijf seizoenen rekenen op de middenvelder waarin hij steeds basisspeler was.