OHL geeft voorsprong weg na sterke eerste helft De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL geeft voorsprong weg na sterke eerste helft

Henry en Mbombo
De vierde oefenpartij van OHL op het nieuwe seizoen eindigde op een gelijkspel. Nog voor het kwartier leidde het op het veld van VK Linden met 2-0 tegen KAS Eupen. Nieuwkomer Van Hyfte zag langs de zijlijn hoe Hubert, van op de stip, en Mbombo voor de Leuvense doelpunten tekenden in de eerste helft. In het slotkwartier scoorden Toyokawa en Gnaka voor de bezoekers.

De partij startte met een kopbal van eerst Koch en nadien Kehli. De twee doelmannen hadden daar geen moeite mee. Wat later ging Laes neer in de zestien, de scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Hubert klaarde de klus en bracht de thuisploeg op voorsprong. Nog voor het kwartier verdubbelde de goed diep gestuurde Mbombo die Leuvense voorsprong.

David Hubert

Het tweede kwartier van de partij leverde geen kansen op. De bezoekers probeerden wel, maar verder dan een schuchtere kopbal van Schouterden kwamen ze niet. Tien minuten voor de rust krulde de net ingevallen Lazare de bal net naast doel. Vijf minuten later trapte Mbombo op doelman Nurudeen. In de herneming raakte Kehli niet voorbij de doelman van Eupen.

In het eerste deel van de tweede periode drukte Eupen de thuisploeg wel wat weg, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Een trap van Lapena van ver dat een half metertje naast doel ging en een schot voorlangs van Lazare, was het beste wat de bezoekers lieten zien in de eerste vijfentwintig minuten na de rust.

Yannis Mbombo

Een kwartier voor affluiten, zorgde Toyokawa voor de aansluitingstreffer van op de stip. Een handvol minuten later knalde Gnaka de gelijkmaker voorbij doelman Henkinet. Verdiend, want in de tweede periode dicteerde Eupen de wet.

Brent Laes

OHL: Henkinet, Hubert, Henry, Mbombo (85’ Allemeersch), Kehli, Duplus, Myny (36’ Drin Sula), Kotysch, Laes, Maertens, Keita (46’ Raemaekers).