Euvrard ziet twee verschillende helften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard ziet twee verschillende helften

Vince Euvrard
De oefenwedstrijd tussen OH Leuven en KAS Eupen was er eentje met twee gezichten. De thuisploeg nam de eerste periode voor zijn rekening en leidde aan de rust verdiend met 2-0. Na de rust dicteerden de Panda’s de wet tegen de wat vermoeide Leuvenaars. Een billijk gelijkspel was de juiste uitslag van een intensieve oefenpot.

- OH Leuven speelde in zijn vierde oefenwedstrijd gelijk tegen de Panda’s uit Eupen.
- Coach Euvrard is vooral tevreden over de prestatie van zijn jongens voor de rust.
- In het slotkwartier lieten de vermoeide Leuvenaars een 2-0 voorsprong nog uit handen glippen.
- Myny en Keita moesten geblesseerd naar de kant.

Actie Eupen

“Ik heb 90 minuten voetbal gezien aan een hoog tempo”, blikt Vince Euvrard tevreden terug op de vierde voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen. “In de eerste helft waren we erg aanwezig. Voor de rust domineerden we de partij, toonden we ons efficiënt voorin en gaven we achteraan zo goed als niets weg.” Die goeie 45 minuten resulteerden in een verdiende 2-0 voorsprong voor de Leuvenaars aan de rust.

In de tweede periode zagen de toeschouwers in Linden een heel ander scenario. Eupen speelde na de rust aan een hoger tempo. Daar hadden de wat vermoeide Leuvense spelers het knap lastig mee. “We slaagden er niet meer in om te prikken in die tweede helft en we speelden al te vaak rond onze eigen zestienmeter. Die 2-2 uitslag is dan ook een terechte en een logische uitslag. Maar zelfs na de rust gaven we weinig weg”, merkt Euvrard op.

Vince Euvrard

Net als tegen KV Mechelen kon OHL dus ook woensdag tegen Eupen de voorsprong niet vasthouden. Dat verontrust Euvrard niet: “Eupen speelde aan een hoger tempo in de tweede helft omdat het twee verschillende ploegen tussen de lijnen bracht. Wij kunnen dat tempo nog geen 90 minuten aanhouden. Je merkte in het slot dat de frisheid wat ontbrak bij ons. We hebben nog enkele voorbereidingswedstrijden om helemaal klaar te raken voor de competitiestart. We bouwen op dit moment ook niet specifiek op naar een oefenwedstrijd.”

Voor de rust moest Olivier Myny naar de kant, later ook Aboubakar Keita. “Olivier had al enkele dagen wat last aan de hamstrings. Dat is erger geworden tijdens de wedstrijd”, verduidelijkt Euvrard. “Hopelijk gaat het niet om een scheurtje. Ook Keita voelde iets aan de hamstrings. Abou haalden we er af uit voorzorg.”

Laurent Henkinet

Maandag vertrekken spelers en technische staf op oefenstage naar het Nederlandse Garderen. Ook nieuwkomer Tom Van Hyfte gaat mee. De centrale middenvelder zag zijn nieuwe maats gisteren voor het eerst aan het werk. “Tom brengt heel veel ervaring mee en verhoogt de concurrentie centraal op het middenveld. Hij speelde vorig seizoen zo goed als alles bij Beerschot en weet hoe het voelt om aan de top te spelen in de Proximus League. Wij moeten hem enkel nog leren hoe hij de promotie moet bewerkstelligen”, grijnst de Leuvense coach.