Knappe overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Knappe overwinning

Goal celebration
Na een wat moeilijk begin, toonde OHL zich sterker dan de U23 van Leicester City. Op het kwartier trapte Sowah de thuisploeg op voorsprong, op aangeven van Vekemans. Nog voor het uur bouwde Mbombo die marge uit vanop de stip. Sula zette kort voor tijd de 3-0 op het bord. Gilis zorgde, ook al vanop de stip, voor het orgelpunt.

De U23 van Leicester City startten, ondanks de hitte, aan een hoog tempo. Het duurde even voor de gemengde ploeg die Euvrard had opgesteld in de partij kwam. Vekemans zorgde voor de eerste echte kans. Daan strafte mistasten van doelman Johansson ei zo na af. Op het kwartier kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Vekemans legde goed af voor Sowah en Kamal borstelde de bal heel knap voorbij Johansson.

Kamal Sowah

Op het halfuur moest Thamsatchanan zich attent tonen op een indraaiend schot van Thomas. Enkele minuten later stak Van Hyfte slim binnendoor voor Vekemans, Johansson was net iets eerder op de bal dan Daan. In de slotfase van de eerste periode moest Thamsatchanan nog goed in de voeten duiken van Diabate.

Vroeg in de tweede periode mikte Mbombo niet zo ver over, na een hoekschop van de ingevallen Gilis. Na tien minuten in de tweede helft trapte Mbombo een strafschop voorbij doelman Johansson. Die elfmeter kwam er nadat de scheidsrechter de beelden had bekeken. Net na de tweede drankpauze mikte Gilis net naast de kooi van de ingevallen Stolarczyk.

Daan Vekemans

Wat later kon de ook al ingevallen Allemeersch niet afdrukken in de zestienmeter. Een kwartier voor affluiten, omspeelde Gilis de doelman van Leicester. Daarna legde Jo goed breed voor Lemti. Amir besloot iets te wild over de lege kooi. Dik vijf minuten voor affluiten, legde Sula de 3-0 binnen. Gilis zette de 4-0 eindcijfers op het bord vanop de stip.

OHL: Thamsatchanan, Laes, Gillekens, Raemaekers (46’ Patris), Mertens (46’ Gaye), Van Hyfte, Sowah (46’ Lemti), Kehli (67’ Allemeersch), Libert (46’ Assante), Mbombo (67’ Sula), Vekemans (46’ Gilis).