Goeie generale repetitie De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie generale repetitie

Thieu Maertens
Een dikke week voor aanvang van de competitie speelde OH Leuven 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Da’s knap, want vorig seizoen eindigden de Hagenezen negende in de Eredivisie. Halfweg de eerste helft klopte Maertens doelman Zwinkels, na een hoekschop van Aguemon. Kort na de rust bracht Goppel de Hagenezen langszij.

Net voor het kwartier dreigde de thuisploeg een eerste keer met een ver schot van Goppel. De bal viel maar net over de deklat. Enkele minuten later waagde Hooi zijn kans, Henkinet bokste weg met de vuisten. Halfweg de eerste periode klom OHL op voorsprong uit zijn eerste echte kans.

Derrick Tshimanga

Doelman Zwinkels pakte de bal met de handen buiten de zestien en Aguemon mocht een vrijschop nemen. Uit die stilstaande fase kwam de bal bij Maertens en die zette zijn ploeg op voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft viel er enkel een ver schot van Keita te noteren. Abou besloot over het doel van Zwinkels. De thuisploeg probeerde wel iets te forceren, maar kon Henkinet nooit bedreigen.

ADO kwam erg gretig uit de kleedkamer en dat loonde al snel. Na dik vijf minuten voetballen in de tweede helft trapte een bedrijvige Goppel de thuisploeg op gelijke hoogte, na een hoekschop van de Hagenezen. Op het uur herstelde OH Leuven het evenwicht opnieuw.

Kehli en Mercier

Een dik kwartier voor affluiten, besloot Maertens niet ver naast na een knappe collectieve Leuvense aanval. De partij bleef ook in de tweede helft goed op en neer gaan. Beide ploegen stonden achterin goed en gaven zo goed als niets weg. In het slot probeerde Mercier het met een subtiel lobje, maar zijn poging ging over doel.

OHL: Henkinet, Tshimanga, Schuermans, Duplus, Hubert, Kotysch, Maertens (75’ Van Hyfte), Keita, Aguemon (75’ Myny), Mercier, Henry (46’ Kehli).