Abrahams houdt punten in Kuipje De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Abrahams houdt punten in Kuipje

Mathieu Maertens
Op het uur tekende Abrahams voor de 1-0 in de partij tussen Westerlo en OHL. Het tweede doelpunt dit seizoen voor de Zuid-Afrikaan volstond om de drie punten in het Kuipje te houden.

Het eerste kwartier in het Westelse Kuipje bracht niet meer dan enkele halve kansjes en wat schermutselingen voor beide doelmonden. Net voorbij dat openingskwartier bediende Abrahams perfect De Schryver, die knalde van dichtbij onbesuisd over de kooi van Henkinet. Kort daarop probeerde Keita het met een lage schuiver van ver. Doelman Ozer kende weinig moeite met dat nochtans harde schot van de Ivoriaan.

Derrick Tshimanga

Iets voorbij halfweg de eerste helft bracht Henkinet heel erg knap redding op een schot van dichtbij van Petrov. Aan de overkant verstuurde Aguemon een knappe diepe bal op Henry. De Fransman duwde de bal net iets te ver met de borst, zodat Ozer gepast kon ingrijpen. Kort voor de rust probeerde Petrov het subtiel met een hakje. De bal rolde maar net naast de verste paal. In de blessuretijd van de eerste periode pegelde Van Den Bogaert wild over na een korte hoekschop van Van Eenoo.

Xavier Mercier

Na tien minuten voetballen in de tweede helft kopte Keita rakelings over, op een hoekschop van Mercier. Meteen daarop verkeek Ozer zich op een hoge bal van Tshimanga, Kehli kraakte in de rebound zijn schot. Op het uur bracht Abrahams de thuisploeg op voorsprong, na een lang uitgesponnen aanval van de Kemphanen.

Halfweg de tweede helft greep Euvrard in. De Leuvense coach bracht Myny en Van Hyfte voor Mercier en Aguemon. Dik twintig minuten voor affluiten, moest Henkinet opnieuw aan de bak. Laurent pakte knap een kopbal van Petrov. OHL probeerde in het slotkwartier de bakens te verzetten, maar kwam zo moeilijk aan echte kansen. Henkinet moest, vijf minuten voor affluiten, nog eens redding brengen. Deze keer op een knal van Van Eenoo.

Aboubakar Keita

Vrijdagavond om 20u30 ontvangt OH Leuven met Beerschot één van de favorieten voor promotie naar de Jupiler Pro League. Opgelet, dit is een wedstrijd waar er combiregeling geldt.