Euvrard: “Het moet gewoon beter”

Vince Euvrard
De partij tussen Westerlo en OHL was er een waarin de ploeg die eerst scoort ook wint. Abrahams zorgde voor dat doelpunt en zo bleven de drie punten in het Kuipje. Coach Vince Euvrard vindt dat zijn ploeg geen aanspraak kon maken op meer.

- OH Leuven leed in het Kuipje zijn eerste nederlaag van het seizoen.
- In een vrij gesloten wedstrijd volstond een doelpuntje van Abrahams voor de Kemphanen om de punten thuis te houden.
- Euvrard geeft grif toe dat de prestatie van zijn ploeg niet goed genoeg was om aanspraak te kunnen maken op puntengewin.
- De Leuvense coach stelt dat de individuele kwaliteit van zijn spelers de hoogte in moet en dat het nu zaak is om samen oplossingen te zoeken.

“We zijn vrij goed gestart aan de wedstrijd en vonden geregeld de ruimtes. Dat leidde in de eerste helft tot een paar gevaarlijke flankvoorzetten. Al moet ik wel zeggen dat Westerlo de beste kans kreeg voor de rust met Petrov. Henkinet hield ons daar op 0-0”, vat Euvrard de eerste helft tussen KVC Westerlo en OH Leuven perfect samen.

Vince Euvrard

“Ik vond ons ook goed beginnen aan de tweede helft. Gaandeweg kwam Westerlo steeds beter in de match. Wij liepen iets te veel achteruit en de thuisploeg creëerde gevaar via Petrov en Abrahams. Op het uur slikten we een tegendoelpunt dat wat tekenend en kenmerkend was voor onze wedstrijd.” 

We kunnen geen aanspraak maken op puntengewin. Daarvoor voetbalden we op een te laag niveau. Vince Euvrard

Na die 1-0 probeerde OHL met veel goeie wil de bakens te verzetten. “Westerlo speelde heel compact en wij vonden de vrije man niet meer. Het was een match die lang de twee kanten op kon gaan. Westerlo scoorde als eerste en dan weet je dat het een moeilijk verhaal wordt. Al bij al kunnen we geen aanspraak maken op meer. Daarvoor voetbalden we op een te laag niveau. We moeten het met zijn allen gewoon beter doen.”

Vince Euvrard

“We waren zeker niet top, maar we hebben wel enkele momenten gehad in de eerste helft. In het begin van de tweede helft vond ik ons ook aardig beginnen, zonder heel scherpe kansen. Gaandeweg kwam Westerlo iets meer in het spel. In die fase scoorden zij. We hebben dan geprobeerd om de bakens nog te verzetten. We brachten echter te weinig kwaliteit in de eindfase om beslissend te kunnen zijn”, luidt de nuchtere analyse van Euvrard.

Xavier Mercier

Over de hele wedstrijd gezien, forceerden de Leuvenaars te weinig uitgespeelde kansen. “Klopt”, knikt Euvrard. “We hebben vrijdag tegen Westerlo veel minder kansen gecreëerd dan vorige week. Tegen Virton groeiden we in de wedstrijd en creëerden we enkele goeie kansen. Dat was nu veel minder het geval. Er waren wel een aantal momenten die tot een kans hadden kunnen leiden, maar dan was de laatste controle niet goed genoeg. Ik denk dan aan de bal van Aguemon op Henry in de eerste helft, waar Thomas de bal net niet kon meepakken op zijn borst. Een aantal flankvoorzetten ook naar Thomas, waar hij net niet bij de bal kon of waarop Westerlo goed verdedigde. Maar al bij al creëerde we veel te weinig kansen.”

Thomas Henry

Vrijdagavond zakt Beerschot af naar het King Power at Den Dreef Stadion. De wonden likken, de kopjes leegmaken en dan hard werken naar die partij is het enige recept op succes. Vince blijft cool: “Het is simpel. We hebben deze wedstrijd verloren. Dat betekent dat we drie punten kwijt zijn. Nu moeten we de koppen bij elkaar steken. Zoeken naar oplossingen ook en er vooral zorgen dat onze individuele kwaliteit een pak de hoogte ingaat.”