Kotysch: “We slikten vermijdbaar doelpunt”

Sascha Kotysch
Veel goeie wil bij OHL vrijdag in het Kuipje. Maar onmondigheid voorin en een foutje achterin zorgden ervoor dat de Leuvenaars van een kale reis terugkeerden.

- OH Leuven had het vrijdag moeilijk om gevaar te creëren tegen een compact spelend Westerlo.
- Abrahams strafte één foutje achterin genadeloos af met zijn tweede doelpunt van het seizoen.
- Sascha Kotysch stelt dat iedereen in de ploeg meer zal moeten brengen om de drie punten thuis te houden tegen Beerschot.

Kotysch, Schuer, Van Hyfte, Kehli en Duplus

“We hebben alles in de weegschaal gegooid, maar het heeft niet mogen zijn”, zucht Sascha Kotysch na de 1-0 nederlaag in het Westelse Kuipje. “Tot de allerlaatste minuut hebben we getracht om iets uit de brand te slepen. Maar we slaagden er niet in om erg gevaarlijk uit de hoek te komen voor het doel van de tegenstander. We slikten dan ook nog een vermijdbaar doelpunt. Die twee zaken samen zorgden ervoor dat we de partij verloren met het kleinste verschil.”

Het mooie aan voetbal is dat je elke week opnieuw de kans krijgt om goed te maken wat je de week ervoor hebt laten liggen. Sascha Kotysch

Vince Euvrard vond dat tegendoelpunt op het uur kenmerkend voor de wedstrijd. Sascha legt uit hoe Abrahams kon scoren: “Het begint met Duplus die uitglijdt. Daardoor moesten wij wat inzakken. In een volgende fase slaagden we er niet in om de bal goed te verwerken aan de eerste paal en zo kwamen we in ondertal te staan. Abrahams maakte het vervolgens koel af. Jammer, want op dat doelpunt na hebben we weinig weggegeven na de rust. Spijtig dat je op deze manier verliest.”

Westerlo

“We forceerden zelf te weinig kansen”, stelt Sascha vast. “Ons veldspel viel al bij al best mee. We waren vaak genoeg in balbezit. Maar we slaagden er nauwelijks in om gevaar te creëren voor het doel van Westerlo. Daar moeten we de komende weken zeker aan werken. We dienen tegen Beerschot allemaal meer te brengen dan wat we vrijdag lieten zien tegen Westerlo. Het is nu zaak om deze nederlaag recht te zetten, vrijdag in ons eigen stadion.”

Sascha Kotysch

Kotysch wil het verlies tegen Westerlo niet dramatiseren. “Het is één wedstrijd die je verliest, niet meer of niet minder. We moeten nu toewerken naar vrijdag. Hopelijk kunnen we dan de drie punten thuishouden. Het mooie aan voetbal, is dat je elke week opnieuw de kans krijgt om goed te maken wat je de week ervoor hebt laten liggen. We gaan er alles aan doen om vrijdag opnieuw aan te knopen met een overwinning.”