Oude bekende keert terug naar Den Dreef

Pierre-Yves Ngawa
Oude bekende Pierre-Yves Ngawa keert terug naar Den Dreef na een mooi avontuur in Italië. Ngawa speelde al voor OH Leuven tussen 2015 en 2017.

- Pierre-Yves Ngawa keert terug naar Den Dreef.
- De Belg met Congolese roots tekende een contract tot juni 2021.
- De voormalige jeugdinternational deed heel wat ervaring op in Italië.

Verdediger Pierre-Yves Ngawa tekende een contract tot juni 2021 bij OH Leuven. Hiermee keert Ngawa terug naar de club die hij verliet voor een Italiaans avontuur.

Pierre-Yves Ngawa

Wim De Corte, Technisch Directeur OH Leuven: “Pierre-Yves is een verdediger die vooropgaat in de strijd. Hij legt veel vuur in zijn spel en kan op meerdere posities uit de voeten.”

In de zomer van 2017 verliet Pierre-Yves Leuven voor een avontuur bij het Italiaanse Avellino. De rechtsachter nam toen afscheid met volgende woorden: “In België interesseerde enkel OHL me, maar toen Avellino aanklopte, koos ik voor het avontuur en om te groeien als verdediger.”

Pierre-Yves Ngawa

In Italië speelde Ngawa voor Avellino, Perugia en Foggia. Voor deze clubs speelde hij in totaal 54 wedstrijden in de Serie B en deed er heel wat ervaring op.

Voor zijn Italiaans avontuur verdedigde Pierre-Yves twee seizoenen lang de kleuren van OH Leuven. Hij ontpopte zich in zijn tweede seizoen tot voortrekker en kapitein van de ploeg. Zo stond Pierre-Yves zijn medemaats aan te moedigen vanuit de spionkop nadat hij van het veld werd gestuurd in een wedstrijd tegen Lommel.

Pierre-Yves Ngawa

Voor zijn tijd in Leuven speelde Ngawa in de Belgische eerste klasse voor Standard Luik, STVV en Lierse. Hij verzamelde in bijna 80 wedstrijden speelminuten in de Jupiler Pro League.

Een kort intermezzo bij het Hongaarse Ujpest leverde de Belg met Congolese roots de Hongaarse beker op.