Round-up 2de speeldag Proximus League De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Round-up 2de speeldag Proximus League

OH Leuven
Union en Westerlo prijken na twee speeldagen aan de leiding in de Proximus League. De Brusselaars haalden het van Virton, de Kemphanen pakten thuis de volle buit tegen OH Leuven. Beerschot verloor twee punten op Schiervelde. De toeschouwers op Daknam zagen geen doelpunten.

- Union wint nipt van Virton en telt, net als Westerlo, zes op zes.
- OH Leuven bijt zijn tanden stuk op Kemphanen.
- Beerschot raakt op Schiervelde niet voorbij Roeselare.
- Lokeren, noch Lommel kunnen scoren op Daknam.


Brusselaars winnen dankzij afgeweken schot
Union had het op het veld van Excelsior Virton niet makkelijk om de drie punten mee te nemen. Halfweg de eerste helft stuitte Tabekou op de doelman van Virton, na een snelle tegenaanval waarbij de ex-OHL’er zowat de hele thuisverdediging in de wind had gezet. Tien minuten later leverde een uitstekende combinatie tussen Bouekou en Teuma ook al niets op.

De bezoekers zetten na de rust goed druk en daarvoor werden ze rond het uur ook beloond. Na wat geharrewar voor het doel van Virton, drukte Nielsen af. Zijn schot week af, waardoor doelman Moris niet meer bij de bal kon. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan enkele hoekschoppen kwam Virton niet.

Abrahams doet OH Leuven dood

In een vrij gesloten wedstrijd tussen twee ploegen die wonnen op de openingsspeeldag, volstond een doelpunt van Abrahams voor de Kemphanen om de punten thuis te houden. Halfweg de eerste helft dwong een bedrijvige Petrov doelman Henkinet tot een knappe redding. Aan de overkant duwde Henry de bal net te ver voor zich uit na een goeie diepe bal van Aguemon, zodat Ozer gepast kon ingrijpen. Kort voor de rust ging een subtiel hakje van Petrov maar net voorlangs.

OHL fans

In het openingskwartier van de tweede periode kopte Keita eerst rakelings over, kort daarop verkeek Ozer zich op een hoge bal van Tshimanga. Op het uur bracht Abrahams de thuisploeg op voorsprong, na een lang uitgesponnen aanval. OH Leuven probeerde de bakens te verzetten, maar de beste kansen waren nog voor Westerlo. Henkinet bracht redding op een kopbal van Petrov en op een knal van Van Eenoo.

Roeselare en Beerschot delen punten
Op Schiervelde leed Beerschot voor het eerst dit seizoen puntenverlies. Nochtans startten de Mannekes goed met kansen voor Sanusi, tot twee keer toe, en Dom. Op het halfuur dreigde de thuisploeg voor het eerst: Casagolda kopte in de handen van Vanhamel. Wat later was het dan toch raak voor de West-Vlamingen. Na een mooi uitgesponnen aanval vond Samyn zijn maatje Saviour en die fusilleerde Vanhamel.

Beerschot begon furieus aan de tweede helft, maar de thuisdefensie gaf geen krimp. Het was wachten op de invalbeurt van De Keersmaecker. Hij werkte de bal over de lijn na wat geharrewar dat volgde op een vrijschop. Biebauw moest nog uitpakken op een schuiver van Halaimia en op een poging van Vancamp. Tussendoor strandde een pegel van Holzhauser op de rug van Zolotic.

Geen doelpunten op Daknam
De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Naudts zette Vermijl op weg naar Verhulst. Vermijl mikte recht op de Lokerse doelman. Kachiberadze, noch Naudts konden scoren in de rebound. Nadien kwam de thuisploeg opzetten: Svedkauskas tikte de bal via de lat in hoekschop op een schot van Koika. Dat deed de Lommelse doelman nog eens over op een Lokerse hoekschop.

De eerste kans in de tweede helft was er eentje voor Neven. Hij trapte de bal tegen Cerigioni. Lokeren reageerde met een afstandsschot van Marecek. De bezoekers scoorden wat later uit een hoekschop, maar de kopbal van Santermans werd niet gevalideerd. Mbayo knalde een kans nog naast doel en zo bleef het 0-0 op Daknam.