Knap doelpunt Saelemaekers nekt OH Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Knap doelpunt Saelemaekers nekt OH Leuven

beloften Anderlecht beker
De Beloften van RSC Anderlecht hebben maandagavond revanche genomen voor de bekeruitschakeling van vorig seizoen. Valadas Stoca bracht OH Leuven voor de rust op voorsprong, maar in de tweede helft gingen de Brusselaars op en over hun tegenstander.

- De Leuvense Beloften kwamen op voorsprong in de bekerpartij tegen Anderlecht, maar konden die bonus niet vasthouden.
- Coach Vandebroeck is erg tevreden over het eerste uur van zijn spelers.
- De wedstrijd van volgende week maandag op Anderlecht is uitgesteld.

De Beloften zijn er niet in geslaagd om hun stunt van vorig seizoen te herhalen tegen RSC Anderlecht. Kort voor de rust tekende Valadas Stoca in de omschakeling nochtans voor de 1-0, nadat hij de Brusselse doelman koel had omspeeld. Die voorsprong hielden de Leuvenaars vast tot aan de rust.

valadas stoca

Net na het uur scoorden de bezoekers twee keer in drie minuten. Eerst trapte Saelemaekers de gelijkmaker binnen van buiten de zestien. Een heel erg knap doelpunt. Meteen daarop kopte Yaya Guindo een hoge voorzet over doelman Amenga. Een kwartiertje voor affluiten, nam Yaya Guindo alle twijfel weg.

In de andere poulewedstrijd won Beerschot met 3-2 van Thes Sport. Later in het tornooi neemt OHL het nog op tegen deze twee tegenstanders. De beste twee van de groep stoten door naar de volgende ronde van de beker.

Beloften Beker Anderlecht

Coach Gunter Vandebroeck toont zich heel erg tevreden over het eerste uur van zijn jongens.  “We voetbalden aan een hoog tempo, met veel intensiteit ook. In de eerste helft forceerden we een drietal goeie kansen. Onze tegenstander was vooral gevaarlijk op stilstaande fases.”

“Na de rust ging ons tempo wat naar beneden en stonden we ook wat lager. Dat was nochtans niet de bedoeling. Op het uur scoorde Saelemaekers een wereldgoal uit een individuele actie. Die 1-1 gaf ons toch wel een dreun, terwijl Anderlecht daar vertrouwen uit tankte. Er sloop wat vermoeidheid in de groep en we slaagden er minder in om alles te belopen.”

Gunter Vandebroeck

OH Leuven slikte al snel een tweede doelpunt. “Een lange bal in de rug van onze verdediging, waarbij de spits over Amenga kopte”, schetst Vandebroeck. “De 1-3 was ook een knap doelpunt en dan weet je dat de partij gespeeld is. Anderlecht monopoliseerde nadien de bal. Deze prestatie tegen een goeie ploeg vormt een basis om op voort te bouwen.”

De Beloften zouden volgende week maandag al een kans de krijgen op revanche. Maar die competitiewedstrijd tegen Anderlecht wordt uitgesteld. “Dat geeft ons een weekje extra om ons verder voor te bereiden. Dit was pas onze vijfde wedstrijd. Da’s weinig. We hebben gisteren geleerd dat je op dit niveau de volle 90 minuten scherp moet zijn.”

OHL: Amenga, Gur, Geens, Mindombe, Mauen, Struys, Jochmans, Kyere, Valadas Stoca (73’ Toure), Acquah (84’ Talay), Bahaïd (76’ Goditiabois).