Euvrard: “Stilstaande fases worden vrijdag belangrijk”

Vince Euvrard
Met Beerschot zakt vrijdagavond het op dit moment beste team van de Proximus League af naar Den Dreef. De Mannekes zagen zich karig beloond met 4 op 6 uit hun wedstrijden tegen Lokeren en Roeselare. Vince Euvrard omschrijft de tegenstander van vrijdag als de beste ploeg uit de reeks.

- OH Leuven gaat vrijdag voluit voor de drie punten tegen Beerschot.
- Het wordt vooral opletten voor de stilstaande fases, het handelsmerk van de Mannekes.
- Vince Euvrard is beducht voor ploeg in vorm Beerschot, maar belooft dat de Leuvenaars zullen trachten hun wil op te leggen.

Zowel David Hubert als Yannis Mbombo trainden woensdag mee met de groep. Euvrard hoopt beide jongens speelklaar te krijgen voor de clash tegen Beerschot. “Yannis kon alles meedoen op training, David een groot gedeelte. Donderdag moeten we kijken of Hubert weer een stapje vooruit kan zetten. Te bekijken dus of ik beide jongens kan selecteren voor de partij tegen Beerschot.”

Yannis Mbombo

OH Leuven en Beerschot lieten punten liggen op de tweede speeldag. Nieuw puntenverlies kunnen beide teams vrijdag missen als kiespijn. “Beerschot speelt altijd vooruit en gaat altijd voor de drie punten”, zegt Euvrard. “Ik vind het op dit moment de beste ploeg van de reeks, met enige afstand zelfs. Ze haalden een aantal heel goeie spelers, met het oog op een eventueel verblijf in eerste klasse. Vorig weekend bleven ze op Schiervelde steken op een 1-1 gelijkspel. Dat mag je gerust een half mirakel noemen, want ze creëerden een dozijn kansen en een hoekschop of twintig.”

Ik vind Beerschot, met enige voorsprong, de beste ploeg van het moment. Vince Euvrard

Euvrard ziet de partij tegen Beerschot als een grote uitdaging, maar weigert zich uiteraard op voorhand gewonnen te geven. “We voetballen thuis, dus zullen we ons spel proberen te spelen. Het wordt opletten voor de vele varianten die ze hanteren bij stilstaande fases. De twee doelpunten van Beerschot waren beiden het gevolg van een spelhervatting. Da’s dus zeker een aandachtspunt, al focussen we daar elke week op. Zowat 30% van de doelpunten komen na een stilstaande fase.”

Vince Euvrard

Stijn Vreven heeft af te rekenen met enkele geblesseerden: Placca, Noubissi, Seigers. “Ik bekamp liefst een tegenstander die op zijn sterkst staat. We zullen wel zien wie er vrijdag in de basis staat bij Beerschot. Zoals al gezegd, huist er veel kwaliteit in die brede kern. Dat maakt het voor hen makkelijker om oplossingen te vinden”, zegt Euvrard. “Het gaat vrijdag om meer dan drie punten. We kunnen onze concurrent een tik geven. Met 6 op 9 kunnen we ook spreken van een goeie start.”

Met Tom Van Hyfte beschikt Vince over de ex-kapitein van de Mannekes. “Ik ga zeker eens te rade bij Tom, al kent hij de nieuwe jongens uiteraard niet echt. Vorig seizoen speelde ik op de laatste speeldag van de reguliere competitie al tegen Beerschot en ik zag de eerste twee competitiewedstrijden van hen. Ik ken zeker de individuele kwaliteiten. Als coach draai je sowieso elke steen om, op zoek naar elk detail. In dat opzicht, kan het zeker interessant zijn om eens langs te gaan bij Tom.”

Vince Euvrard

Vince komt nog even terug op de nederlaag in het Westelse Kuipje: “Een aantal zaken deden we beter dan tegen Virton. Zo eisten we de bal vorige week wel goed op. Dat resulteerde in 56% balbezit. Ik vond ons ook goed verticaal voetballen. Tot aan de zestienmeter liep het goed. Westerlo speelde heel compact en verdedigde scherp. Dan heb je wat creativiteit nodig om in de eindzone voor gevaar te zorgen. We konden niet genoeg verrassen en misten de kwaliteit om het verschil te maken in die korte ruimtes.”

“Bovendien pakten we onze schaarse momenten niet. Zo lieten we enkele keren na om op voorsprong te komen. Als je op het uur dan op achterstand komt, weet je dat het moeilijk wordt. In de eindfase moeten we vrijdag meer kwaliteit brengen. Dat beseffen we ook. Maar de kwaliteit in balbezit was tegen Westerlo wel al een stuk beter dan thuis tegen Virton.”