Fantastische overwinning De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Fantastische overwinning

Goal tegen Beerschot
De reeks van achttien wedstrijden zonder nederlaag in de Proximus League kende vrijdagavond een abrupt einde voor Beerschot. Net voor het verstrijken van het eerste kwartier vlamde Kotysch de thuisploeg op voorsprong. Zowat tien minuten later verdubbelde Maertens de Leuvense bonus. Kort na de rust zorgde Henry voor een derde Leuvense treffer.

Net voor het kwartier zorgde OH Leuven tot twee keer toe voor gevaar. Eerste mikte Henry nog op doelman Vanhamel, na een goeie voorzet van Myny. Meteen daarop werkte Kotysch heel knap af met een geweldige streep. Mooi was ook het hakje van Van Hyfte, voorafgaand aan het doelpunt.

Sascha Kotysch tegen Beerschot

Halfweg de eerste periode bediende Maertens perfect Henry, Vanhamel werkte het schot van de Fransman in hoekschop. Uitstel van executie, want in de 25ste minuut verdubbelde Maertens de Leuvense voorsprong. Thieu rondde een mooie Leuvense aanval heel koel af. In het slot van een leuke eerste helft probeerden Mercier en Henry het nog. Vanhamel pakte het schot van Xavier en de poging van Thomas ging over doel.

Mathieu Maertens en Fred Duplus

Henry nam alle twijfels weg, na dik vijf minuten voetballen in de tweede periode. Hij tikte binnen, nadat Myny de deklat had geraakt. Net ervoor waren de Leuvenaars heel goed weg gekomen, toen Kotysch een voorzet van Saint-Louis tegen de binnenkant van de staak devieerde. De pas ingevallen Noubissi zette Henkinet net voor het uur aan het werk. De Leuvense doelman tikte de bal over doel op een schot van de aanvaller.

Halfweg de tweede helft mikte Kotysch maar net naast met het hoofd, na een goed aangesneden vrijschop van Mercier. In het tweede gedeelte van de tweede periode speelde de thuisploeg de partij rustig uit en counterde het nog enkele keren erg scherp.

Xavier Mercier

Volgend weekend start OH Leuven aan een nieuw bekeravontuur. Vorig seizoen kwam er erg snel een einde aan de bekercampagne van de Leuvenaars. Toen gingen ze er meteen uit op het veld van KFC Dessel Sport.