Ruime overwinning De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Ruime overwinning

Goal Maertens
OH Leuven had geen kind aan RFC Wetteren. Na twintig minuten stond de thuisploeg al op een geruststellende 2-0 voorsprong. Maertens en Aguemon zorgden voor de doelpunten. Na de rust diepten Henry, Sowah (2x) en Allemeersch de score nog verder uit.

De thuisploeg startte uitstekend aan de bekerpartij tegen RFC Wetteren. Al in de tweede minuut bracht Maertens de Leuvenaars op voorsprong. Thieu duwde de bal met de borst over de doellijn, na een goeie flankvoorzet van Mercier. Op het kwartier kopte Kotysch een metertje over, na vrijschop van Mercier. Meteen daarop mikte Maertens rakelings voorlangs.

Goal celebration

Nog voor de eerste helft halfweg was, stond OH Leuven 2-0 voor. Aguemon pegelde de bal voorbij doelman Verhoeven, na goed werk van Mercier. De Wetterse doelman had kort nadien een geweldige reflex in huis op een nekslag van Henry. Net voor het halfuur mikte Henry centimeters over doel, op aangeven van opnieuw Mercier. In de slotfase van de eerste helft trapte de creatieve middenvelder zelf nog van dichtbij naast.

Na een handvol minuten voetballen in de tweede periode krulde Aguemon een vrijschop net naast het doel van Verhoeven. De doelman van Wetteren onderscheidde zich vijf minuten later: hij bracht redding op een poging van Van Hyfte, na een heel knappe dribbel en dito pas van Laes. Net voorbij het uur prikte Henry in twee tijden de bal tegen de netten: 3-0.

Goal Henry

Dik tien minuten voor affluiten, pikte ook de ingevallen Sowah zijn doelpuntje mee. In de slotfase waren Mercier en Allemeersch nog dicht bij een vijfde Leuvense treffer. Die kwam er uiteindelijk toch: Allemeersch scoorde op dieptepas van Laes. In de slotseconden zorgde Sowah voor de 6-0 eindcijfers.

Zaterdag 31 augustus trekt OH Leuven naar Daknam. Daar speelt het om 17u tegen de neofiet in de Proximus League.