Beloften pakken puntje tegen kampioen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften pakken puntje tegen kampioen

Beloften
De Leuvense Beloften hielden kampioen Racing Genk maandagavond op een 1-1 gelijkspel aan de Korbeekdamstraat. Valadas, ook al goed bij schot in de bekerpartij tegen RSC Anderlecht, tekende voor het Leuvense doelpunt.

Ondanks een degelijke eerste helft moest OH Leuven met een 0-1 achterstand de rust in. Halfweg de eerste periode werkte Cuypers af na een goeie actie van Limbombe. De Leuvenaars forceerden ook enkele goeie kansen voor de rust. De thuisploeg dreigde vooral via Valadas.

“Ik vond ons zeker niet slecht spelen in die eerste periode”, zegt Gunter Vandebroeck. “We gaven alleen iets te veel ruimte weg aan de tegenstander. Aan de rust overheerste het gevoel dat we niet genoeg hadden gepuurd uit onze eerste helft, die zeker degelijk was.”

Gunter Vandebroeck

Na de rust voetbalden de Leuvense Beloften met meer diepgang en gaven ze achterin zo goed als niets meer weg. “We hebben tijdens de rust wat dingen bijgesteld. Dat maakte dat we verdedigend wat stabieler stonden in de tweede helft.”

Net voor het uur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Valadas. Na een balrecuperatie zonderde Nsingi de Leuvense aanvaller af voor de Genkse goalie en Mahel miste niet. De Leuvenaars creëerden nog enkele kansen via Nsingi, Toure en Taildeman. Maar scoren lukte niet meer.

Mahel Valades

“Een meer dan verdiend puntje tegen de kampioen van vorig seizoen, dat stemt me uiteraard tevreden”, zegt Vandebroeck. “We boekten progressie in vergelijking met onze bekerwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Toen voetbalden we één helft goed. Gisteren slaagden we er in om dat goeie voetbal langer aan te houden. Enkel in de laatste tien minuten vergaten we wat te voetballen.”
 
Maandag 2 september betwisten de Leuvenaars om 19u30 hun volgende competitiewedstrijd, op het veld van Club Brugge.

OHL: Amenga, Struys, Mindombe, Geens, Mauen, Taildeman, Acquah, Jochmans, Valadas (82’ Bahaid), Kyere, Nsingi (70’ Toure).