Volle buit op Daknam De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Volle buit op Daknam

Aboubakar Keita
De eerste driepunter op verplaatsing is binnen voor OHL. De Leuvenaars leidden met 0-2 aan de rust op Daknam. Net voor het halfuur buffelde Henry de 0-1 binnen. Enkele minuten later stak Henry perfect binnendoor voor Maertens en Thieu werkte rustig af. In de tweede periode kwamen de bezoekers nooit in de problemen.

Net voor het verstrijken van het openingskwartier dreigde de thuisploeg tot twee keer toe. Eerst mikte Said maar net naast het doel van Henkinet. Meteen daarop kon Hajric in de zestien niet afdrukken na een goeie flankvoorzet van Hupperts. Henkinet moest zich net voorbij het kwartier heel attent tonen op een voorzet-schot van Said. Laurent tikte de bal over doel.

Fred Duplus

De bezoekers antwoordden met een schot van Van Hyfte in de handen van Verhulst, na goed voorbereidend werk van Mercier en Henry. Iets voor het halfuur bracht Henry, met zijn derde van het seizoen, de Leuvenaars op voorsprong. Zijn landgenoot Mercier leverde de perfecte assist. Amper vier minuten later stak Henry perfect binnendoor voor Maertens. Thieu bleef ijzig kalm en zette de 0-2 op het bord.

De bezoekers gingen door op hun elan: Verhulst moest alles uit de kast halen om een schot van Sowah uit zijn doelvlak te slaan. Net voor de rust had Maertens de 0-3 aan de voet, maar de middenvelder besloot nog af te spelen in plaats van af te drukken. In de extra tijd van de eerste periode kwamen de Leuvenaars met de schrik vrij, na een scrimmage voor het doel van Henkinet.

Thomas Henry

Mercier opende de debatten in de tweede helft met een knal die een dikke meter over het doel van Verhulst zeilde. De bezoekers hadden de partij onder controle, maar verloren net voor het uur wel Henry met een blessure aan de arm. De jonge Allemeersch kwam Thomas aflossen. Hij maakte zich meteen nuttig met een pas op Sowah. Kamal trapte vervolgens in de handen van Verhulst.

Twintig minuten voor affluiten, bracht Henkinet knap redding op een poging van dichtbij van Van Damme. Een goed kwartier voor het einde mocht Ngawa invallen en zo zijn comeback maken bij OH Leuven. Pierre verving Mercier. In de slotfase kopte de aan de rust ingevallen De Witte goed naar doel, Henkinet liet zich niet verrassen. In blessuretijd pikte Allemeersch ei zo na nog zijn doelpuntje mee. Hij besloot op Verhulst.

Xavier Mercier

Volgende week zaterdag neemt OH Leuven het om 20u30 thuis op tegen KSV Roeselare. Bij de West-Vlamingen speelt Casagolda.