Oud-Heverlee Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften kunnen het ook op verplaatsing

Beloften
De Leuvense Beloften pakten maandagavond op het veld van KFC Heist een punt tegen Club Brugge. Geens en Kyere zorgden voor de Leuvense doelpunten.

Al na 20 seconden voetballen, kwam Kyere één tegen één te staan met de doelman van Club Brugge. Derrick besloot nipt naast. Nadien bleven kansen uit. Tot op het halfuur Keet zich verslikte in een terugspeelbal en de thuisploeg op 1-0 kwam via De Wolf. “Darren pakte verder een heel goeie wedstrijd”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “Hij probeerde nadien zijn foutje recht te zetten en voegde veel présence en uitstraling toe aan de groep.”

Net voor de rust trapte Geens zijn ploeg op gelijke hoogte van op de stip, na een haakfout op Kyere. Robbe stuurde doelman Lammens de verkeerde kant uit. Tijdens de rust vroeg Vandebroeck zijn groep om iets hoger te staan in blok en wat meer geloof in eigen kunnen te hebben. “Ik vond ons in die eerste helft minstens de evenknie van Brugge.”

Na vijf minuten in de tweede periode zette Valadas voor op links en Kyere duwde binnen. De bezoekers hadden de partij in handen tot Club op het uur een penalty kreeg, voor een vermeende trekfout van Struys. “Vederlicht”, aldus de Leuvense coach. De thuisploeg nam het geschenk maar al te graag aan: De Wolf scoorde een tweede keer. Net na die Brugse gelijkmaker kreeg Kyere dé kans om de wedstrijd te beslissen. Derrick knalde op de lat, na een voorzet van Valadas. Het was meteen de laatste kans uit de partij.

Beloften

“Voor aanvang van de wedstrijd teken je voor een gelijkspel tegen een topclub”, stelt Vandebroeck. “Maar na de 90 minuten overheerste toch vooral de ontgoocheling in de groep. Het besef was er dat we hadden moeten winnen. De kleine details moeten we in de toekomst in ons voordeel beslechten, zodat we dit soort wedstrijden gewoon winnen.”

“De omstandigheden zaten ons ook niet mee. Het grasveld van KFC Heist lag er kurkdroog bij en de scheidsrechter floot niet bepaald in ons voordeel. Toch ben ik erg tevreden en trots op de organisatie die we hebben neergezet. Club Brugge slaagde er niet in om ook maar één uitgespeelde kans te creëren. Bovendien bewezen de jongens dat ze het ook op verplaatsing kunnen. Ook op fysiek vlak groeien we nog elke week. De mentale weerbaarheid zit ook goed. Zowel vorige week tegen Racing Genk als gisteren tegen Club Brugge kwamen de jongens terug na een achterstand. Alleen die kleine details moeten we in ons voordeel doen uitvallen.”

OH Leuven: Keet, Struys, Mindombe, Geens, Mauen, Taildeman, Bahaid, Acquah (81’ Nsingi), Jochmans, Valadas (90’ Juste), Kyere (87’ Keita).