Perbet: “Ik hou van uitdagingen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Perbet: “Ik hou van uitdagingen”

Jérémy Perbet
Jérémy Perbet scoorde in zijn rijke carrière al voor zes verschillende clubs in België. De 34-jarige Fransman hoopt zijn doelpuntentotaal van 223 verder aan te dikken bij OH Leuven.

- Perbet komt naar Leuven omdat hij op zijn 34ste nog zo veel mogelijk wil spelen.
- De Fransman houdt van uitdagingen en een ambitieuze club als OH Leuven is hem dan ook op het lijf geschreven.
- ‘Perbut’ haalde zijn UEFA B-diploma en leerde het meest van Marcelino. De Spanjaard traint nu Valencia en was trainer van Perbet bij Villarreal.

Jérémy Perbet

Net voor de transferdeadline slaagde OH Leuven er in om Jérémy Perbet naar Den Dreef te halen tot het einde van het seizoen. “Het is allemaal erg snel gegaan”, zegt de scoremachine. “Ik voelde me erg goed bij Sporting Charleroi en de symbiose met de supporters was er echt fantastisch. Maar ik wil op mijn 34ste vooral spelen en dat zou dit seizoen moeilijk geweest zijn bij de Karolo’s. Er lopen nu drie heel goeie aanvallers rond voor één positie. Dan moet je realistisch zijn over je speelkansen.”

“Ik ben nog steeds heel ambitieus en met OH Leuven vond ik een club die ambities koestert om te promoveren naar de Jupiler Pro League. Zo’n club past perfect bij mij, want ik hou van uitdagingen. Zoals ik al zei, is het allemaal erg snel gegaan dus vraag me niet te veel over OHL. Ik ken er Mercier en uiteraard Tshimanga. Met Tshimi speelde ik nog samen bij Sporting Lokeren. Den Dreef is geen onbekend terrein voor me. Ik speelde hier altijd graag, met de supporters dicht op het veld.”

Jérémy Perbet

In mei 2018 scoorde Perbet, uitgerekend op Den Dreef, zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse. KV Kortrijk won die avond met 0-2 in een wedstrijd in Play-off 2. “Een bijzonder moment dat ik nooit zal vergeten”, zegt de man die al 223 keer raak trof in een officiële wedstrijd. “Het spreekt voor zich dat ik mijn doelpuntenaantal nog wil aandikken, hier in Leuven.”

Ik heb mooie herinneringen aan OH Leuven. Vorig jaar maakte ik op Den Dreef mijn 100ste doelpunt in eerste klasse. Jérémy Perbet

Als Jérémy straks zijn eerste goal aantekent bij OHL, zou dat betekenen dat hij voor zeven verschillende clubs in België heeft gescoord. “Echt? Dat wist ik niet”, zegt Perbet die verder heel goed op de hoogte blijkt te zijn van waar en wanneer hij heeft gescoord. “Ik ben nieuw bij OH Leuven en moet eerst even acclimatiseren. Als spits doe je dat het best door te scoren.”

Hopelijk kan Jérémy de komende maanden vaak zijn trouwring kussen. Da’s immers zijn klassieke gebaar na het scoren van een doelpunt. “Mijn familie is erg belangrijk voor me. Da’s ook de reden dat ik in Waterloo blijf wonen. Ik wil ons dochtertje, dat gisteren startte in het eerste leerjaar, niet uit haar comfortzone halen. Ook toen ik bij Club Brugge speelde, pendelde ik van Waterloo naar Brugge.”

Jérémy Perbet

Bij RAEC Mons kreeg Perbet van de supporters het koosnaampje ‘Perbut’ opgekleefd. “In het seizoen 2011-2012 heb ik 25 keer gescoord voor Mons. De supporters sloten me in hun hart en gaven me die troetelnaam.” Niemand trof in dat seizoen vaker raak in de Belgische hoogste klasse dan Perbet. In het seizoen 2015-2016 vond Jérémy 22 keer de weg naar doel. Zo pakte hij voor de tweede keer in zijn carrière de titel van topschutter.  

Onlangs behaalde de Franse goaltjesdief zijn UEFA B-diploma. In zijn rijkgevulde carrière als speler leerde Perbet het meest van Marcelino. “Je pikt iets op van elke trainer waarmee je hebt samengewerkt. Ook van de coaches waaronder je weinig of niet hebt gespeeld. Maar Marcelino was echt top. Hij is nu aan de slag bij Valencia en ik had het geluk met hem te mogen samenwerken bij Villarreal.”