Kermis op Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Kermis op Den Dreef

Kamal Sowah
OH Leuven had geen kind aan KSV Roeselare en won makkelijk met 4-0. Aan de rust leidden de Leuvenaars al met 3-0 tegen de West-Vlamingen. Eerst Sowah en later twee keer Maertens zorgden voor die Leuvense doelpunten. Een kwartier voor affluiten, kopte de net ingevallen Mbombo de vierde tegen de netten.

In de allereerste minuut van de partij zette Sowah de thuisploeg al op voorsprong, na goed samenspel met Henry. Een handvol minuten later duwde Biebauw een schot van Henry tegen de paal. Iets voorbij het kwartier verdubbelde Maertens de Leuvense voorsprong. Thieu knalde in de verste hoek binnen. Sowah liet even later na om een tweede keer te scoren, op een aflegger van Maertens.

David Hubert

Tien minuten voor de rust blokte Camargo in de zestien een schot van Sowah. Uit die hoekschop kopte Schuermans over het doel van Biebauw. Uitstel van executie voor de West-Vlamingen, want nog voor de rust kopte Maertens raak op een voorzet van een erg bedrijvige Sowah. In de slotminuut van de eerste periode zorgde Sowah nog eens voor paniek in de bezoekende defensie.

Kort na de rust tekende Maertens voor het eerste gevaar in de tweede helft. De middenvelder besloot rakelings voorlangs. Meteen daarop scoorde Henry, maar de lijnrechter verbrodde het Leuvense feestje. De Fransman kopte nog voor het uur goed naar doel, maar zag Biebauw de bal over doel werken.

Goal 2 Maertens

Een goed kwartier voor affluiten, zweefde Biebauw de bal uit zijn doelvlak op een harde vrijschop van Mercier. Opnieuw uitstel van executie voor de West-Vlamingen, want 30 seconden later kopte de net ingevallen Mbombo de 4-0 tegen de netten.

Celebrating goal Sowah

Zaterdag 14 september trekt OH Leuven naar het Dudenpark. Daar bekampt het om 17u Union Saint-Gilloise in het mythische Joseph Mariënstadion. Supporters op post!