Euvrard: “We hebben ons publiek verwend” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “We hebben ons publiek verwend”

Vince Euvrard
Na het eerste blokje van vijf competitiewedstrijden prijkt OH Leuven aan de leiding in de Proximus League. De cijfers zijn vrij indrukwekkend: 12 op 15, tien keer gescoord en slechts één tegendoelpunt geslikt. Niet alleen de statistieken zijn fantastisch, ook het geleverde spel is dat.

- OHL legde de wedstrijd tegen KSV Roeselare na amper 18 minuten al in een definitieve plooi met twee vroege doelpunten.
- Vince Euvrard roemt zijn ploeg voor de uitstekende collectieve prestatie. Ook de drie invallers toonden zich zaterdag. Zo scoorde Mbombo bij zijn eerste baltoets.
- De Leuvense oefenmeester blikt al even vooruit naar de verplaatsing tegen Union en de thuismatch tegen Lommel, de twee laatste partijen van het eerste deel van de eerste periode.

Fans

“Ik ben uiteraard heel erg tevreden met dit resultaat. Dit is een mooie avond voor OHL. 4-0 winnen voor eigen volk, da’s altijd leuk. We hebben ons publiek verwend en we boekten ook een vierde clean sheet in vijf wedstrijden”, zegt Vince Euvrard. “We legden van bij het begin een hoog tempo op en brachten goed voetbal. We slaagden erin om veel druk vooruit te zetten en compact te voetballen als de tegenstander de bal had. Deze goeie collectieve prestatie levert slechts drie punten op. Volgende week moeten we weer vol aan de bak.”

Vince Euvrard

Zaterdagmiddag wacht inderdaad de verplaatsing naar het Brusselse Dudenpark, maar eerst toch nog even terug naar gisterenavond. De ploeg begon furieus aan de wedstrijd en werd daar na 55 seconden ook voor beloond. Vince keek toe en zag dat het goed was, maar bleef toch druk coachen. “Ik beleefde die wedstrijd zoals ik alle matchen beleef: geconcentreerde en gefocust tot in de laatste minuut. Zo coach ik elke partij. We wilden starten aan een hoog tempo en met veel intensiteit om Roeselare zo in de problemen te brengen op de tweede bal. Da’s goed gelukt met een doelpunt in de eerste minuut. Beter kun je een wedstrijd niet beginnen. Nadien hebben we de controle over de match gehouden en die niet meer weggegeven over de volle 90 minuten.”

Dit was een mooie avond voor OH Leuven. Ik beleefde de partij zoals ik dat altijd doe: geconcentreerd en gefocust tot in de laatste minuut. Vince Euvrard

Veel uitblinkers zaterdagavond in het King Power at Den Dreef Stadion. Kamal Sowah haalde een hoog rendement, Mathieu Maertens scoorde zijn derde en vierde doelpunt in deze campagne, invaller Yannis Mbombo trof raak bij zijn eerste baltoets, … “Dit was een heel erg sterke collectieve prestatie. Heel veel individuen speelden op een hoog niveau, het hele elftal zelfs. Hier kunnen we weer op voortbouwen, want die collectiviteit is de kern van het succes”, geeft Euvrard mee.

goal Maertens

De Leuvense statistieken ogen indrukwekkend: 12 op 15, slechts één tegendoelpunt geslikt, 10 doelpunten gemaakt, vier clean sheets in vijf matchen. “Dat geeft een doelpuntensaldo van + 9”, rekent Vince snel uit. “Qua resultaat kan dat niet veel beter. In het spel zitten er wel nog een aantal momenten waarin we beter moeten doen. We dienen de consistentie te blijven zoeken, week na week. Volgend weekend wacht ons een moeilijke uitwedstrijd naar Union. Ook daar moet je er weer staan.”

Vince Euvrard

Die topper van de zesde speeldag in de Proximus League staat zaterdag om 17u op het programma. “Da’s een heel belangrijke match, maar dat was de partij tegen Roeselare van gisteren en die van Lokeren vorige week ook. De Proximus League is een zeer competitieve reeks, dat heb ik al vaak gezegd. De wedstrijden liggen heel kort bij elkaar qua niveau. Union is lastig, maar dan krijg je Lommel thuis. Dan moet je ook weer geconcentreerd zijn en nadien start je al aan het tweede gedeelte van de eerste periode. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan in deze periode. We hebben nog een heel lange weg af te leggen.”