Round-up vijfde speeldag Proximus League De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Round-up vijfde speeldag Proximus League

Thomas Henry
OH Leuven prijkt na vijf speeldagen op kop in de Proximus League. De Leuvenaars hadden in eigen huis geen kind aan KSV Roeselare. Union en Beerschot lieten een steekje vallen. Sporting Lokeren blijft kamperen in de kelder van het klassement.

- Union kwam aan de Gestelsedijk niet verder dan een gelijkspel. Vega tekende voor de twee Brusselse doelpunten.
- OH Leuven stoomde tegen KSV Roeselare gewoon door. Den Dreef kraaide als vanouds van de pret.
- Westerlo legde in het Kuipje Beerschot over de knie. De Mannekes hebben hun start wat gemist met een 7 op 15.
- Maar wat dan gezegd van Sporting Lokeren? Na een 4-0 pandoering op Virton dropen de Waaslanders andermaal af met de staart tussen de benen.


Vega sleept puntje uit de brand in Lommel
Union startte gretig in Noord-Limburg. Maar het was de thuisploeg die halfweg de eerste periode op voorsprong klom. Bitsindou stuurde Naudts de diepte in en die gaf Saussez geen schijn van een kans. Net voor de rust lukte Vega de gelijkmaker voor de Brusselaars.

In het begin van de tweede helft zagen de Limburgers een doelpunt van Cauwenberg afgekeurd voor handspel. Lommel-coach Gislasson snapte er werkelijk niets van. Net voor het uur knalde Santermans, vanuit een erg scherpe hoek, de thuisploeg dan toch opnieuw op voorsprong. Vega tekende halfweg de tweede periode voor de 2-2 eindstand.

Feest op Den Dreef
OH Leuven had geen kind aan KSV Roeselare en won makkelijk met 4-0. Aan de rust leidden de Leuvenaars al met 3-0 tegen de West-Vlamingen. Eerst Sowah en later twee keer Maertens zorgden voor die Leuvense doelpunten in de eerste periode. Het doelpunt van Kamal viel al na exact 55 seconden, op aangeven van Henry.

Na de rust namen de Leuvenaars een beetje gas terug en de West-Vlamingen konden geen vuist meer maken. Een kwartier voor affluiten, kopte de net ingevallen Mbombo de vierde tegen de netten. Voor die 4-0 viel, waren Maertens en twee keer Henry al dicht bij een vierde Leuvens doelpunt geweest. 

Ken Schuermans

Westerlo wint topper tegen Beerschot
Twee dotten van kansen voor de Mannekes in het eerste halfuur in het Westelse Kuipje. Placca zag eerst een doelpunt afgekeurd worden om erg onduidelijke redenen. Nadien wrong de Beerschot-spits een torenhoge mogelijkheid vakkundig de nek om. Kort voor de rust miste Brüls niet van op de stip, na handspel van Bourdin op een schot van Van Eenoo.

Kort na de rust redde Vanhamel op een knal van Van Eenoo. Uit de daaropvolgende kans was het wel raak voor Westerlo. Petrov legde de 2-0 binnen na een knappe aanval van de Kemphanen. De bezoekers dreigden nog wel via Saint-Louis, maar scoorden niet meer.

Crisis bij Sporting Lokeren
De Waaslanders zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Na vijf speeldagen staan ze troosteloos laatste met één punt. Ze scoorden ook nog maar één keer in de Proximus League. Nochtans verliep de eerste helft evenwichtig in de Gaume. Tot Couturier op slag van rust de score opende.

Na tien minuten voetballen in de tweede helft, verdubbelde Kore de voorsprong voor de thuisploeg. De bezoekers dreigden even via Hupperts en De Witte, maar het waren Couturier en Soumare die nog de weg naar doel vonden voor Virton. Zo duwden ze Lokeren nog wat dieper in de put.