Sowah: “Erg blij voor onze fans”

Kamal Sowah
Youngster Kamal Sowah scoorde zaterdagavond al na 55 seconden tegen KSV Roeselare. Zo maakte de Ghanees het zijn ploeg een stuk makkelijker om de West-Vlamingen opzij te zetten.

- Kamal Sowah was zaterdag één van de architecten van het Leuvense feestje in en rond het King Power at Den Dreef Stadion.
- De middenvelder looft de Leuvense fans voor hun ongelooflijke steun zaterdagavond.
- De Ghanees kijkt alweer vooruit en legt de focus al op de moeilijke verplaatsing naar het Dudenpark.

Kamal Sowah

“We speelden een goeie wedstrijd en hebben samen gevochten voor de overwinning”, zegt Kamal Sowah na de ruime overwinning tegen KSV Roeselare. Kamal stond voor de tweede week op rij aan de aftrap en dankte al na 55 seconden voor het vertrouwen met een knap doelpunt. “Ik voel steeds meer vertrouwen en pik erg veel op van de oudere spelers. Daardoor doe ik het steeds beter en kan ik me ook vaker tonen.”

Na zijn heel vroege doelpunt had Sowah zaterdag een voet in de tweede treffer en leverde hij de assist voor de derde Leuvense goal. “Dat doet uiteraard heel veel deugd”, glimlacht hij. “Elke speler wil graag scoren. Het voelt fantastisch om belangrijk te kunnen zijn voor het team.”

Kamal Sowah

Niet alleen de aanvallend ingestelde jongens doen het goed bij Leuven, met 10 doelpunten in vijf competitiewedstrijden. Ook de verdedigers kunnen fantastische cijfers voorleggen, want ze slikten slechts één doelpunt. “We werken heel goed samen en zijn perfect op elkaar ingespeeld. We leren ook veel bij op training. We verdienen deze knappe cijfers, want we werken heel hard met de coaches.”

De wedstrijd tegen Roeselare is voorbij. We moeten ons nu concentreren op de lastige verplaatsing naar Union. Kamal Sowah:

Ondertussen bouwt Oud-Heverlee Leuven ook een ijzersterke thuisreputatie op. Vorig seizoen wonnen de jongens van Vince Euvrard hun twee laatste thuiswedstrijden in Play-off 3. In de huidige campagne pakten ze in het King Power at Den Dreef Stadion 9 op 9 in de competitie. In de laatste vijf thuiswedstrijden slikten ze bovendien geen enkel doelpunt.

Kamal Sowah

“Fijn voor de fans”, knikt Sowah. “Hopelijk kunnen we hen zo blijven motiveren om ons te komen aanmoedigen. We moeten ervoor zorgen dat we hen blij maken. Onze supporters waren zaterdag geweldig. Hun steun helpt ons ook echt, dat stuwt ons vooruit. Hoe meer de fans ons steunen, hoe dieper wij kunnen gaan.”

Sowah genoot zaterdagavond na de 4-0 en pakte in de kleedkamer uit met een Afrikaans dansje op een Vlaamse schlager die dj Sascha Kotysch draaide. Maar de focus lag even snel alweer op de volgende opdracht. “De partij tegen Roeselare is verleden tijd. Zaterdag wacht ons een moeilijke wedstrijd op Union. Da’s, net als wij, een goeie ploeg. We kunnen onze voet zeker zetten naast die van de Brusselaars.”