Beloften houden kansen gaaf in beker De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften houden kansen gaaf in beker

Beloften
De Leuvense Beloften wonnen maandagavond hun tweede poulewedstrijd in de beker van België. In Tessenderlo versloegen ze Thes Sport met 1-4. Zo maken ze nog steeds kans om door te stoten.

Het kleine kunstgrasveld in Tessenderlo speelde in het voordeel van Thes Sport. “Onze tegenstander kon daardoor de afstanden klein houden en erg compact voetballen”, zegt Gunter Vandebroeck. “We monopoliseerden de bal en waren duidelijk de betere ploeg, maar eens aan de zestien misten we wat finesse. Net voor de rust slikten we een tegendoelpunt na wat concentratieverlies op een vrije trap van Thes.”

Tijdens de rust voerde de Leuvense coach twee wissels door. Gur en Kyere kwamen in de ploeg voor Struys en Nsingi. “Ik vroeg de jongens in de pauze om meer kwaliteit te brengen en het tempo zeker hoog genoeg te houden.” De kansen volgden meteen: Valadas en Jochmans slaagden er niet in om doelman Schevenels te verschalken.

Beloften

Rond het uur knalde Jochmans de bal van op zowat 20 meter in de winkelhaak. Meteen het sein voor de bezoekers om door te duwen. Geens zette wat later een elfmeter om, na een fout op Kyere. Mauen kopte de 1-3 tegen de netten, na een voorzet van Mahel. Een kwartier voor affluiten, zette Kyere de 1-4 eindstand op het scorebord.

Vandebroeck is al bij al tevreden. “We hebben de scheve situatie rechtgetrokken. Goed ook dat verschillende jongens uit de drie linies voor de vier doelpunten tekenden. De invallers toonden ook hun meerwaarde. Da’s altijd fijn voor een coach om vast te stellen.”

Gunter Vandebroeck

Door de overwinning tegen Thes Sport maakt OH Leuven opnieuw kans om door te stoten naar de volgende ronde van de beker van België. Op 14 oktober ontvangen de Leuvenaars thuis Beerschot. “Als we die wedstrijd winnen, gaan we door”, zegt Vandebroeck. “Maar eerst moeten we in de competitie weer vol aan de bak tegen RSC Anderlecht en Standard de Liège.”

OH Leuven: Amenga, Geens, Mindombe, Mauen, Struys (46’ Ulvan), Jochmans, Nsingi (46’ Kyere), Taildeman (73’ Talay), Valadas, Acquah (76’ Juste), Bahaïd.