Aspiranten houden Standard in bedwang De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Aspiranten houden Standard in bedwang

Arthur Allemeersch
De Leuvense Aspiranten speelden dinsdag 1-1 gelijk op het veld van Standard de Liège. Knap werk van onze jonge jongens. Keet, Perbet, Ouedraogo, Mbombo en Kehli maakten minuten in Luik.

Nog voor het kwartier kwamen de Leuvenaars op voorsprong in de Vurige Stede. Mbombo bracht de bal voor na een dribbel en Allemeersch werkte af. Lestienne zorgde ervoor dat de Luikenaars langszij kwamen. “We voetbalden goed mee in de eerste helft”, zegt Hans Visser. “Da’s toch knap want Standard speelde, op de internationals na, met jongens uit de A-kern.”

Hans Visser

In de tweede periode hadden de Aspiranten het wat moeilijker, maar gaven ze achterin weinig weg. “In zo’n wedstrijd komen de werkpunten voor onze jonge gasten naar boven”, aldus de assistent van Vince Euvrard. “Maar net daarom organiseren we dit soort partijen tegen goeie tegenstanders. Dit zijn uitstekende leermomenten voor onze Aspiranten.”

Keet, Kehli en Mbombo pakten speelminuten dinsdag. Nieuwkomers Ouedraogo en Perbet stonden 90 minuten op het veld en deden ritme op. Eén minpuntje: Laes viel vroeg in de tweede helft uit met een blessure aan het bovenbeen.

Yannis Mbombo

Standard: Milinkovic-Savic, Vanheusden, Lavalee, Emond, Limbombe, Bokadi, Fai, Lestienne, Miangue, Avenatti, Mpoku.

OH Leuven: Keet, Mbombo (65’ Vekemans), Patris (45’ Gaye), Ouedraogo, Kehli, Gillekens, Raemaekers (45’ Gilis), Lemti, Laes (55’ Asante), Allemeersch (45’ Sula), Perbet.