Henry: “We toonden zaterdag niet ons ware gelaat” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Henry: “We toonden zaterdag niet ons ware gelaat”

Thomas Henry
Een harde strafschop recht door het midden van Thomas Henry tien minuten voor affluiten, behoedde OH Leuven zaterdag voor een tweede uitnederlaag dit seizoen. De Franse topschutter hoopt dat zijn ploeg thuis tegen Lommel opnieuw kan uitpakken met champagnevoetbal.

- Geen zwierig voetbal van de Leuvenaars zaterdagavond in het Joseph Marienstadion.
- Ze hadden het knap lastig met Union, dat weinig ruimte weg gaf, maar de partij vergat te beslissen.
- Het vierde competitiedoelpunt van Henry zorgde ervoor dat OH Leuven alsnog één punt uit de Brusselse brand sleepte.

“We mogen, zeker na de wedstrijd, meer dan tevreden zijn met dit ene punt”, klinkt het na afloop eerlijk bij Thomas Henry. “Union toonde zich erg sterk in de duels, hield het speelveld klein en gaf ons zo weinig ruimte. Wij van onze kant slaagden er niet in om, zoals de voorbije weken, veel uitgespeelde kansen te creëren. Ik herinner me een goeie mogelijkheid van Maertens in het begin van de partij. Maar dat moet het zowat geweest zijn”, stelt Thomas.

Thomas Henry

Na tien minuten in de tweede helft opende Nielsen de score. De Deen zette Union verdiend op voorsprong, nadat eerder al Ferber en Fixelles wenkende kansen vakkundig de nek hadden omgewrongen. In het veldspel lag OH Leuven zaterdag duidelijk onder. De bezoekers toonden wel veel wilskracht en mentaliteit en werden daarvoor beloond met een strafschopfout van Perdichizzi op de ingevallen Mbombo. Henry nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de elfmeter hard rechtdoor, in het dak van het doel.

Als je niet kunt winnen tegen een sterkere tegenstander, moet je ervoor zorgen dat je de match niet verliest. Dat is exact wat we op Union hebben gedaan. Thomas Henry

“Het is altijd lastig om iets te rapen op het veld van Union. Dat heb ik vorig seizoen al meermaals mogen ondervinden met AFC Tubize. De Brusselaars zijn thuis zo goed als onklopbaar”, weet de Leuvense spits. “Als je niet kunt winnen, moet je ervoor zorgen dat je niet verliest. Dat hebben we zaterdag gedaan. We hebben niet ons beste gezicht laten zien en Union bracht ons aardig in de problemen. Net daarom mogen we blij zijn met dat gelijkspel.”

Thomas Henry

OH Leuven slaagde er zaterdag maar niet in om het zwierige voetbal te kopiëren dat het bracht tegen KSV Roeselare, Beerschot en in mindere mate tegen Sporting Lokeren en Royal Excelsior Virton. “We toonden niet ons beste gelaat en slaagden er niet in ons spel op te leggen”, geeft Henry toe. “Het was een nerveuze wedstrijd met veel duels. Union leverde een betere prestatie dan wij. Gelukkig konden we nog tegen scoren van op de stip. Een terechte strafschop. Daar kan geen discussie over bestaan. Het belangrijkste is dat we met één punt vertrokken uit Brussel.”

Thomas Henry

“Het is ook niet zo evident om een punt te pakken in het Joseph Marienstadion, he. Die jongens draaien niet voor niets mee aan de kop van de rangschikking. Het is nu aan ons om de fouten uit ons spel te krijgen. Zondag wacht er weer een belangrijke match, thuis tegen Lommel SK. Na zes speeldagen staan we met vijf clubs op een zakdoek. Dit kampioenschap is een marathon, dat wisten we vooraf al. Aan ons om niet te veel punten te verliezen. Als je de mindere bent, zoals op Union, moet je trachten niet te verliezen. Dat is ons zaterdag gelukt.”