Anderlecht te sterk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Anderlecht te sterk

Beloften Anderlecht
De Beloften kwamen in Wolvertem via Jochmans op voorsprong tegen RSC Anderlecht, maar gingen in de slotfase helemaal onderuit. Geen schande, want de Brusselaars speelden met jongens als Trebel, Amuzu, Doku, Kayembe en El Hadj.

Op het kwartier trapte Jochmans de bezoekers in de rebound op voorsprong, nadat Valadas op doelman Vercauteren had besloten. De Leuvenaars stonden achterin goed, maar slaagden er te weinig in om eruit te komen. Net voor de rust slikten ze de gelijkmaker.

Rond het uur strafte Anderlecht een foutje bij het uitvoetballen genadeloos af. “Dat veranderde het verhaal uiteraard”, zegt Gunter Vandebroeck. De Leuvense coach bracht halfweg de tweede periode twee offensieve spelers en speelde zo alles of niets. Enkele minuten later slikten de bezoekers een derde doelpunt, na een snelle omschakeling.

“Na die 3-1 was het vat wat af. In de slotfase pakten we nog twee tegendoelpunten. Eerst via een strafschop en wat later op een rebound na een vrijschop. Ik ben uiteraard ontgoocheld. Niemand verliest graag en al zeker niet met 5-1. Bovendien had ik iets meer verwacht van deze wedstrijd. Een paar jongens speelden onder hun niveau”, zegt Vandebroeck.

Beloften Anderlecht

De Leuvense oefenmeester relativeert ook meteen. “We streden niet met gelijke wapens. Bij Anderlecht speelden er vijf jongens van de A-kern de volle 90 minuten. Dat zorgde op een bepaald moment toch wel voor een vrij groot kwaliteitsverschil. Logisch dat onze heel onervaren ploeg het daar erg moeilijk tegen heeft.”

“Dat belet uiteraard niet dat we toch wat meer hadden moeten tonen. We leden iets te vaak balverlies. Ik verwijt mijn spelers zeker niets, maar ze moeten wel lessen trekken uit deze match. Volgende week wacht er met Standard de Liège opnieuw een lastige tegenstander.”

OHL: Keet, Struys, Mindombe, Geens, Mauen, Taildeman (65’ Ulvan), Bahaid (71’ Nsingi), Acquah (71’ Juste), Jochmans, Valadas, Kyere.