Euvrard: “Moeten zondag hoger niveau halen dan tegen Union” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Moeten zondag hoger niveau halen dan tegen Union”

Vince Euvrard
Lommel SK slaagde er dit seizoen nog niet in een wedstrijd te winnen in de Proximus League. De Limburgers bewezen wel, onder andere met een gelijkspel tegen het sterke Union, dat ze een moeilijk te bekampen geheel vormen.

- OH Leuven sluit zondagmiddag het eerste gedeelte van de eerste periode af, thuis tegen Lommel SK.
- Vince Euvrard wil absoluut de drie punten thuishouden, maar beseft dat zijn jongens daarvoor op een hoger niveau zullen moeten acteren dan vorige week in het Dudenpark.
- De Leuvense coach zag woensdag Kotysch uitvallen op training met een spierblessure.

Vince Euvrard

Een handvol dagen na het gelijkspel op Union Saint-Gilloise blikt Vince Euvrard nog even terug op de zesde partij van het seizoen. “Union toonde zich zaterdag gewoon de betere ploeg”, stelt hij eerlijk. “In de eerste helft hadden we wat meer controle over de partij. Die controle verloren we na de rust. We leden te snel balverlies en een aantal jongens speelden onder hun niveau. Zo brachten we onszelf in de problemen tegen een erg goeie ploeg.”

“Gelukkig konden we rekenen op een goeie Henkinet, die ons enkele keren recht hield. Zo bleven we in de match en sleepten we alsnog één puntje uit de brand dankzij de strafschop van Henry. Op Union moet je je beste niveau halen, wil je de volle buit mee graaien. We waren zaterdag niet top tegen een ploeg met een ijzersterke thuisreputatie, dus dienen we tevreden te zijn met dat ene puntje.”

Henkinet stage Garderen

Zondag moet het beter tegen Lommel SK, wil OH Leuven zijn vierde opeenvolgende thuisoverwinning van het seizoen boeken. “Als je voor de prijzen wil strijden, dien je zondag gewoon te winnen”, zegt Euvrard. “We zullen daar alles aan doen. Ik wil zeker niet gezegd hebben dat Lommel geen gevaarlijke klip zou zijn. Integendeel zelfs. In de Proximus League kan elk team van een ander team winnen. Dat zie je elke week opnieuw.” 

Lommel voetbalt anders sinds het vertrek van topschutter Rocha. Maar wij moeten vooral met ons eigen spel bezig zijn en hoger spelen dan vorige week op Union. Vince Euvrard

Vorig seizoen speelde OH Leuven liefst zes keer tegen Lommel SK. Maar met het vertrek van ankerpunt Rocha en de komst van coach Gislason voetballen de Limburgers op een andere manier. Onder leiding van Gislason startte Lommel in een 4-4-2. Na een enkele mindere resultaten schakelde de IJslander over naar een meer behoudende 5-3-2. “Rocha was vorig seizoen heel erg bepalend bij Lommel. Zoals elk team zoekt de coach naar verschillende manieren om wedstrijden te winnen. Thuis tegen Union speelden ze in een 5-2-1-2. Vorige week zag ik ze spelen op het Kiel. Daar gaven ze het eerste uur erg weinig weg.”

Vince Euvrard

Als OH Leuven zondag de drie punten pakt, sluiten de Leuvenaars het eerste deel van de eerste periode af als leider. Een extra motivatie? “Daar zijn we niet echt mee bezig”, verrast Euvrard wat. “We zijn wel bezig met het winnen van de volgende match. We zijn zelfbewust genoeg om te beseffen tot wat we in staat zijn en wat we moeten doen om de winst in de eerste periode binnen te rijven. Ook al winnen we zondag en draaien we als eerste, dat zou niet voor een extra boost zorgen. Nadien volgen er gewoon nog vier uit- en drie thuiswedstrijden.”

Euvrard kan zondag geen beroep doen op Kotysch. De Duitse verdediger verliet woensdag de training met een blessure. "Ik vrees toch voor een onbeschikbaarheid van een drietal weken." Beter nieuws is er over Myny. De kwieke flankspeler hoopt volgende week al te kunnen aansluiten bij de groep.  Ook de blessure van Laes evolueert gunstig. De back heeft er een weekje revalidatie opzitten en heeft nog een drietal weken te gaan. Tucic verteerde de trainingen deze week goed en deed zonder problemen mee in het onderlinge trainingswedstrijdje. “We moeten Milan rustig inpassen. Die jongen heeft nog geen 90 minuten in de benen.”

Olivier Myny