Invallers doen het De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Invallers doen het

Jérémy Perbet
Pas acht minuten voor tijd kon OH Leuven zich ontdoen van een erg stug verdedigend Lommel SK. Het had daarvoor de hulp nodig van invallers Aguemon en Perbet. Yanick zorgde voor de assist, Jérémy knikte heerlijk binnen.

De thuisploeg startte fel aan de partij, maar het eerste gevaar kwam van de Limburgers. Thordarson legde aan, Henkinet klemde makkelijk. Na 20 minuten voetballen, een eerste keer OH Leuven. Maertens probeerde het van op een meter of 25, Svedkauskas tikte de bal over zijn doel. Tien minuten voor de rust bediende Mercier Sowah. Kamal kraakte zijn schot wat en Svedkauskas kon redding brengen.

Derrick Tshimanga

Enkele minuten voor de rust zette de thuisploeg een goeie aanval op. Die begon bij Tshimanga en eindigde bij Maertens die aan de tweede paal naast kopte. In de blessuretijd van een eerste helft zonder veel kansen probeerde Duplus het van ver. Het schot van de Fransman zeilde vrij ver naast.

Xavier Mercier

Al snel na de rust kwam Duplus goed naar binnen, Svedkauskas ging plat op het schot van de Leuvense kapitein. Wat later ging Sowah zijn kans, de Lommelse goalie liet zich niet verrassen. Op het uur bracht Euvrard met Tucic en Perbet twee spitsen in. Zij losten Henry en Van Hyfte af.

Mathieu Maertens

Een klein kwartier voor affluiten, legde Thordarson aan. Zijn schot week af en verraste ei zo na Henkinet. De Leuvense doelman kon de bal toch nog in hoekschop verwerken. Acht minuten voor het einde zette Aguemon voor en Perbet kopte aan de tweede paal perfect binnen. De bezoekers waren aangeslagen en konden nadien geen vuist meer maken.

Kamal Sowah

Woensdagavond wil OH Leuven doorstoten naar de 1/8ste finale van de Croky Cup. Het moet daarvoor dan wel Sint-Truiden opzijzetten op Stayen. Bijna dag op dag twee jaar geleden legden negen Leuvenaars pas in de verlengingen de duimen tegen STVV, toen ook in de 1/16ste finale van de beker van België.