Momenten niet gepakt De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Momenten niet gepakt

Beloften Standard
De Leuvense Beloften vergaten maandagavond hun kansen af te maken tegen Standard. De Luikenaars toonden zich wel erg scherp voor doel en zo bleef de thuisploeg met lege handen achter.

Standard, dat met een 6 op 6 en veel vertrouwen naar de Korbeekdamstraat was afgezakt, begon sterk aan de wedstrijd. De bezoekers zorgden voor de eerste dreiging, maar besloten tegen de deklat. OH Leuven forceerde nadien enkele uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Zo trapte Gaye rond de zestienmeter tegen de staak. Op het halfuur knalde Kyere de bal over een lege kooi, op aangeven van Valadas.

Beloften Standard

“We startten niet echt scherp aan de partij, maar herstelden snel het evenwicht”, zegt coach Vandebroeck over de eerste helft. “We legden de sterke punten van de tegenstander goed lam en creëerden enkele uitstekende kansen voor de rust. We pakten onze momenten niet. Jammer, want met een 1-0 voorsprong krijg je uiteraard een andere wedstrijd.”

In de tweede helft had de thuisploeg licht overwicht. Ook na de rust bleven de kansen voor de Leuvenaars. Zo schoot Valadas net naast na een snelle omschakeling van Sula. Twintig minuten voor affluiten, toonde Standard zich wel scherp voor doel: Balikwisha rondde af na een snelle omschakeling van de Luikenaars. OH Leuven zette in het slotkwartier alles op alles en tien minuten voor het einde trapte Kyere een wenkende kans over doel.

Beloften Standard

“De spelersgroep en de technische staf waren na afloop heel erg ontgoocheld over het resultaat, maar zeker niet over de prestatie”, zegt de Leuvense coach. “We hebben genoeg kansen gehad om de match te winnen. Over de 90 minuten bekeken, vond ik ons de betere ploeg. We mogen met zijn allen trots zijn op wat we hebben getoond tegen een topclub als Standard.”

Na een gelijkspel tegen Club Brugge en Racing Genk, en een nederlaag tegen RSC Anderlecht en Standard Luik, blijft het voor de Leuvense Beloften wachten op die eerste overwinning in de competitie. “Tegen Anderlecht hadden we het erg moeilijk, maar in die drie andere wedstrijden hadden we telkens meer verdiend. De overwinningen komen zeker als we zo verder blijven werken”, maakt Vandebroeck zich niet al te veel zorgen.

We puurden twee punten uit vier wedstrijden. Als ik die matchen analyseer, moet ik vaststellen dat we 4 à 5 punten meer hadden verdiend. Gunter Vandebroeck

Voor Joost Hendrickx, die in het tussenseizoen OH Leuven verliet voor Standard Luik, was het een speciale wedstrijd. Joost keerde voor het eerst terug naar ‘zijn’ OHL. “Het was een blij weerzien”, zegt Vandebroeck. “Joost zei me dat het wat raar aanvoelde voor hem. Logisch, als je zo lang hebt gewerkt bij een club. Ik vond het alleszins erg fijn hem nog eens terug te zien. We hebben altijd heel goed samengewerkt. Hopelijk kunnen wij in maart wel de punten thuishouden als Joost een tweede keer naar Leuven komt.”

De Leuvense Beloften krijgen nu een weekje rust. Nadien spelen ze thuis tegen Beerschot voor de beker en ontvangen ze KV Mechelen in de competitie. “We moeten ervoor zorgen dat de kantelmomenten die elke wedstrijd heeft, dan wel in ons voordeel uitvallen. Je momenten pakken, da’s cruciaal in deze reeks. Spelers pikken veel op en gaan vooruit. Ik zie het zeker goed komen.”

Beloften Standard

OH Leuven: Thamsatchanan, Gaye (85’ Struys), Mindombe, Geens, Jochmans, Ulvan, Bahaid (78’ Toure), Asante, Sula, Valadas, Kyere.