Ingevallen Botaka nekt OHL De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Ingevallen Botaka nekt OHL

Darren Keet
Net als twee jaar geleden had Sint-Truiden verlengingen nodig om OH Leuven uit de beker te kegelen. Na 90 minuten voetballen stond het nog 0-0 op Stayen. In de eerste verlenging trof Boli raak voor de Kanaries, na goed voorbereidend werk van Botaka. In de tweede verlenging verdubbelde Botaka die voorsprong.

Aguemon opende de debatten op Stayen met een flauw schotje dat naast de kooi van doelman Schmidt ging. Het Truiense antwoord volgde al snel: Acolatse mocht vrij oprukken en knalde tegen de paal. Op het kwartier mikte Van Hyfte een afgevallen bal over doel, na een hoekschop van Aguemon.

Na goed 25 minuten voetballen, mikte Boli over en naast de zowat lege kooi van Keet. De Zuid-Afrikaan was eerst goed in de voeten gedoken in de zestien en verijdelde zo een doelpunt. Vijf minuten voor de rust pakte Aguemon uit met een schot, Schmidt liet zich niet verrassen.

Jordy Gillekens

Aan de overkant mikte Sankhon maar rakelings naast het doel van Keet. In de slotfase van een evenwichtige eerste helft probeerde Van Hyfte het acrobatisch op een hoekschop van Aguemon. De Truiense doelman gaf geen krimp.

Een erg bedrijvige Acolatse ging na tien minuten in de tweede helft zijn kans, Keet pakte relatief makkelijk in twee tijden. Net voor het uur kreeg Perbet een dot van een kans, toen Kehli zijn landgenoot aanspeelde in de zestien. Het kanon van Jérémy stond niet goed afgesteld.

Net voor halfweg de tweede periode pakte Keet uit met een geweldige reflex op een knal van Goncalves. Enkele minuten later moest Schmidt de bal over doel tikken op een poging van Mbombo. Meteen daarop mocht Mbombo, net als Perbet, gaan rusten. In hun plaats kwamen Tucic en Henry.

Tom Van Hyfte

Tien minuten voor affluiten draaide de net ingevallen Ito de bal maar rakelings naast de verste paal. Vijf minuten later een heet standje voor de Leuvense kooi, nadat Keet de bal met de handen had gepakt op een terugspeelbal van Gillekens. Boli trapte de indirecte vrijschop in de zestien op Gillekens.

Boli bracht de thuisploeg in de eerste verlenging op voorsprong, na goed voorbereidend werk van Botaka. Vroeg in de tweede verlenging pakte Keet uit met een heel knappe redding op een poging van Colidio. Aan de overkant probeerde Henry het acrobatisch. Het schot van de Leuvense topschutter ging niet ver naast. Vijf minuten voor het einde van de extra speeltijd nam Botaka alle twijfel weg. In het slot verloren de bezoekers nog Ngawa met een tweede gele kaart.

Mathieu Maertens

Zaterdagavond brengt OH Leuven een bezoek aan het Kiel. Daar start het aan het tweede gedeelte van de eerste periode. De Antwerpenaars zullen er zeker op gebrand zijn om revanche te nemen voor de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in het King Power at Den Dreef Stadion.