Eerste thuisnederlaag De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Eerste thuisnederlaag

Kenneth Schuermans
Weg perfecte score aan Den Dreef na de 2-3 nederlaag tegen KSC Lokeren. Vroeg in de partij zette Hajric de Waaslanders op voorsprong. Na 25 minuten voetballen, zorgde Perbet voor de gelijkmaker. Tien minuten later kopte Navarro de bezoekers opnieuw op voorsprong. Kort voor de pauze tekende Van Hyfte voor de 2-2 ruststand. Een dik kwartier voor affluiten, verschalkte Koike doelman Henkinet met een schot in de verste hoek.

In de openingsminuten van de partij zette De Jonghe voor op links, Navarro besloot in de zestien naast de kooi van Henkinet. Aan de overkant kraakte Perbet zijn schot, na een vloeiende Leuvense aanval. In de achtste minuut frommelde Hajric een lage voorzet voorbij Henkinet.

Yannis Mbombo

Na 25 minuten voetballen, deed Perbet waarvoor hij naar Leuven is gekomen. De Fransman werkte de bal voorbij Verhulst, op een hoekschop van Sowah. Op het halfuur had Henkinet een goeie reactie in huis op een kopbal van De Witte. Tien minuten voor de rust kopte Navarro de Waaslanders opnieuw op voorsprong, op een vrijschop.

Doelpunt Perbet tegen Lokeren

In de slotfase van een erg aangename eerste helft trapte Van Hyfte de thuisploeg op gelijke hoogte, na alweer een hoekschop van Sowah. Kort daarop pakte Verhulst uit met een voetveeg op een schot van Mbombo in de zestien en miste Duplus van dichtbij.

Tom Van Hyfte

Vroeg in de tweede helft verraste Tshimanga bijna doelman Henkinet met een kopbal. Het leer ging via de deklat over doel. Net voorbij het uur redde Verhulst schitterend op een poging van Van Hyfte. De Lokerse goalie pakte een gemaakt doelpunt. Halfweg de tweede periode tikte Henkinet een vrijschop van Amano over de deklat.

Een dik kwartier voor affluiten, pakte Koike uit met een knappe beweging en een schot naar de verste hoek. OH Leuven moest voor de derde keer al achtervolgen. De Witte mocht een kleine tien minuten voor het einde naar de kant met een tweede gele kaart. OHL kwam in blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar een heel erg sterke Verhulst ranselde een pegel van Aguemon uit zijn doelvlak.

Frédéric Duplus

Volgende week zaterdag trekt OH Leuven naar Schiervelde. Daar bekampt het om 17u KSV Roeselare. Bij de West-Vlamingen voetbalt ex-OHL’er Casagolda.